Στις 24 Ώρες του Λε Μαν ο φαν ντερ Γκάρντε

Νίκος Τσιώκος
Στις 24 Ώρες του Λε Μαν ο φαν ντερ Γκάρντε
Στις 24 Ώρες του Λε Μαν θα τρέξει ο Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία LMP2 με την JOTA Sport.

Έχοντας μικρή... θητεία στη Formula1 με Caterham, Sauber και αφού είδε ότι δεν... ήταν για το άθλημα, ο Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε αποφάσισε να το... γυρίσει στους αγώνες αντοχής. Έτσι, θα λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Λε Μαν στην κατηγορία LMP2 με την JOTA Sport.

Μάλιστα, έθεσε ως στόχος τη νίκη, την οποία δεν είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Στην F1 αγωνιζόμουν στο υψηλότερο επίπεδο, όμως με την Caterham δεν υπήρχε η δυνατότητα για νίκες. Τώρα υπάρχει με την JOTA και εκ νέου σε υψηλό επίπεδο αγώνων.

Αυτός είναι ο στόχος μου, η νίκη. Το να κερδίσω τις 24 Ώρες του Λε Μαν δεν είναι ένα ακόμα όνειρο, είναι ο στόχος μου. Επομένως, είμαι χαρούμενος που μπήκα σε μία ομάδα όπως είναι η JOTA Sport.

Είναι ένα καινούριο κεφάλαιο για μένα στους αγώνες αντοχής και είμαι σίγουρος ότι θα είναι διασκεδαστικό. Πάντα απολάμβανα την ομαδική δουλειά, ιδιαίτερα από μηχανικής πλευράς», ανέφερε ο φαν ντερ Γκάρντε. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι έγινε γνωστός στον κόσμο της F1 το 2013, όταν έγινε μέλος της Caterham, ενώ το 2014... μετακόμισε στη Sauber.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της περσινής σεζόν επιχείρησε να μπει με... έμμεσο τρόπο στο σπορ, δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη με την ελβετική ομάδα, που αναγκάστηκε να τον... χρυσοπληρώσει για να κάνει... πίσω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!