Προσιτό, ηλεκτρικό και με 200 ίππους (video)

Προσιτό, ηλεκτρικό και με 200 ίππους (video)

Προσιτό, ηλεκτρικό και με 200 ίππους (video)

To Chevrolet Bolt κοστίζει 30.000$ στις ΗΠΑ, είναι πλήρως ηλεκτρικό, έχει ισχύ 200 ίππων και αυτονομία 320 χιλιόμετρα. Πολύ ενδιαφέρον…

Το Chevrolet Bolt που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο. Πλήρως ηλεκτρικό, έρχεται ως το μικρότερο μηδενικών ρύπων μοντέλο της γκάμας της Chevrolet κάτω από το Volt και έχει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Προς το παρόν προορίζεται μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, όπως και το Volt όμως, το Bolt μπορεί κάλλιστα να βρει το δρόμο του στην Ευρώπη μέσω της Opel, ειδικά την περίοδο αυτή που οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω των οικονομικών κινήτρων σε πολλές χώρες τα καθιστούν ενδιαφέροντα και εμπορικά.

Στις ΗΠΑ το Bolt έχει κόστος 37.000$, που σημαίνει 34.000€, ενώ με το οικονομικό όφελος των 7.000€ που ισχύει η τιμή που πέφτει στα 30.000$, ήτοι 27.500€. Για να κάνετε τις συγκρίσεις, σήμερα στην Ελλάδα ένα BMW i3 ξεκινά από τα 37.000€ περίπου.

Το κόστος, ωστόσο, δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο του Bolt. Η αυτονομία των 320 χιλιομέτρων με μια φόρτιση είναι περίπου διπλάσια αυτής του i3, ενώ και η ισχύς των 200 ίππων του ηλεκτρικού κινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Όπως και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, η οποία ολοκληρώνεται σε 6,9 δευτερόλεπτα. Εξαιρετικοί είναι και οι χώροι του μοντέλου, καθώς η συστοιχία των μπαταριών του έχει τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο βάρους και ανάμεσα στους άξονες. Έτσι, τόσο το εσωτερικό όσο και ο χώρος αποσκευών δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτούς ενός συμβατικού πενταθέσιου μικρού – μεσαίου μοντέλου, όπως άλλωστε και η οδική συμπεριφορά.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα καλούδια συν μια εφαρμογή όπου μέσω κινητού ή tablet μπορεί ο οδηγός να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο για να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως το επίπεδο φόρτισης, το σημείο που το έχει σταθμεύσει και λοιπά, ή να δίνει εντολές, για παράδειγμα την ενεργοποίηση του κλιματισμού ή του συστήματος θέρμανσης. 

Best of internet