Ομπάμα: Θα είμαι στην έκθεση του Ντιτρόιτ (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ομπάμα: Θα είμαι στην έκθεση του Ντιτρόιτ (video)
Στο εβδομαδιαίο μήνυμά του προς το αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε πως θα επισκεφτεί την έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Ένας πρόεδρος του βεληνεκούς του Μπάρακ Ομπάμα δεν αποτελεί το συνήθη επίσημο, πόσο δε μάλλον επισκέπτη μιας έκθεσης αυτοκινήτου. Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος, ήταν αυτός που ηγήθηκε της ανάκαμψης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την τεράστια κρίση του 2008 και τώρα με χαρά δήλωσε στην τελευταία του εβδομαδιαία διακήρυξη προς τον αμερικανικό λαό, ότι θα επισκεφτεί τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου NAIAS στο Ντιτρόιτ, για να δει από κοντά τη δυναμική επάνοδο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η έκθεση NAIAS (North American International Auto Show) πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο -φέτος ανοίγει τις πύλες της για το κοινό από τις 16 έως τις 24 του μήνα- και είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ. Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι ημέρες Τύπου και νέα μοντέλα για τα οποία διαβάσατε ήδη στο inMotion έχουν αποκαλυφτεί.

Οι αμερικανοί κατασκευαστές έχουν φυσικά την τιμητική τους, με απαστράπτοντα νέα αυτοκίνητα και τεχνολογίες διασύνδεσης και αυτόνομης οδήγησης να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος των καινοτομιών του κλάδου. Επίσης, αρκετοί ευρωπαίοι κατασκευαστές βασίζουν πολλά στην τεράστια αμερικανική αγορά η οποία, παρότι έχασε τα πρωτεία του απόλυτου αριθμού πωλήσεων από αυτή της Κίνας, επιτρέπει μεγάλη κερδοφορία καθώς τα μοντέλα που πωλούνται είναι μεγάλου κυβισμού και συνήθως ακριβά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!