Σκοτώθηκε θεατής στο Ράλι Ντακάρ

Σκοτώθηκε θεατής στο Ράλι Ντακάρ

Σκοτώθηκε θεατής στο Ράλι Ντακάρ

Τραγικό δυστύχημα στο εφετινό Ράλι Ντακάρ, όταν βγήκε ένα αγωνιζόμενο αυτοκίνητο εκτός πορείας και σκότωσε 63χρονο θεατή, που στεκόταν στην άκρη του δρόμου.

Το Ράλι Ντακάρ επιβεβαίωσε δυστυχώς και εφέτος, πόσο επικίνδυνος αγώνας είναι. Το Σάββατο το μεσημέρι σημειώθηκε ένα θανατηφόρο δυστύχημα στο 82ο χιλιόμετρο της Ειδικής Διαδρομής από το Uyuni της Βολιβίας στη Salta της Αργεντινής. Το τραγικό περιστατικό συνέβη, όταν βγήκε το αυτοκίνητο του Γάλλου αγωνιζόμενου Lionel Baud και χτύπησε έναν θεατή, που στεκόταν στην άκρη του δρόμου.

Οι γιατροί, που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, διέγνωσαν απλά τον θάνατο του άτυχου 63χρονου.
Πρόκειται για το 67ο θύμα στην ιστορία του Ράλι Ντακάρ από το 1980 έως σήμερα και το πρώτο στον εφετινό αγώνα, που είχε ξεκινήσει με ένα σοβαρό ατύχημα και τρεις τραυματισμένους θεατές στον Πρόλογο του Σαββάτου.

Το θανατηφόρο συμβάν επισκίασε τον αγώνα, στον οποίο πήρε πάλι κεφάλι ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Γάλλος εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην έβδομη Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ πίσω από τον Κάρλος Σάινθ. Παρόλα αυτά κατάφερε και πέρασε πάλι στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας μπροστά από τον Στεφάν Πετερχανσέλ, που έπεσε πλέον στη δεύτερη θέση με 2 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεμπ.

Τρίτος είναι ο Σάινθ, τον οποίο χωρίζουν πλέον μόλις έξι δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Πετερχανσέλ και 2 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα από τον Λεμπ. Να υπενθυμίσουμε, ότι και οι τρεις πρώτοι οδηγοί ανήκουν στην ομάδα της Peugeot.

Best of internet