Θαύμα οικονομίας το νέο Prius

Θαύμα οικονομίας το νέο Prius

Θαύμα οικονομίας το νέο Prius

Το υβριδικό μοντέλο νέας γενιάς θα καταναλώνει περίπου 20% λιγότερη βενζίνη σε σχέση με το σημερινό Toyota Prius.

Δύο μήνες πέρασαν από την πρώτη παρουσίαση του νέου Prius από την Toyota στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και η Toyota ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κόμπακτ υβριδικού μοντέλου. Με μέση κατανάλωση βενζίνης μόλις 3lt/100χλμ και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 70g/χλμ., το Prius της επόμενης γενιάς διεκδικεί μία θέση στην καρδιά μας.

Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180χλμ/ώρα, ενώ για τα 100χλμ/ώρα από στάση χρειάζεται 10,6”. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί είναι νικελίου μετάλλου (NiMH), μικρές σε μέγεθος και τοποθετούνται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν επηρεάζεται η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, η οποία είναι άκρως ικανοποιητική για ένα αυτοκίνητο μήκους 4,54 μέτρω και φτάνει τα 502 λίτρα.

Ο βενζινοκινητήρας είναι 1,8 λίτρων VVTi με τέσσερις κυλίνδρους και αποδίδει 98 ίππους ισχύ. Το ηλεκτρικό μοτέρ έχει απόδοση 72 ίππους ισχύ και συνδυαστικά η ισχύς του φτάνει στους 122 ίππους.

Να θυμίσουμε ότι το απερχόμενο μοντέλο έχει κατανάλωση μικτού κύκλου 3,9 lt/χλμ και εκπομπές CO2 89g/χλμ.

Το νέο Prius αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στους ελληνικούς δρόμους την άνοιξη του 2016 σε άγνωστες προς το παρόν τιμές.

Best of internet