Θαύμα οικονομίας το νέο Prius

Θαύμα οικονομίας το νέο Prius

Το υβριδικό μοντέλο νέας γενιάς θα καταναλώνει περίπου 20% λιγότερη βενζίνη σε σχέση με το σημερινό Toyota Prius.

Θαύμα οικονομίας το νέο Prius

Δύο μήνες πέρασαν από την πρώτη παρουσίαση του νέου Prius από την Toyota στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και η Toyota ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κόμπακτ υβριδικού μοντέλου. Με μέση κατανάλωση βενζίνης μόλις 3lt/100χλμ και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 70g/χλμ., το Prius της επόμενης γενιάς διεκδικεί μία θέση στην καρδιά μας.

Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180χλμ/ώρα, ενώ για τα 100χλμ/ώρα από στάση χρειάζεται 10,6”. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί είναι νικελίου μετάλλου (NiMH), μικρές σε μέγεθος και τοποθετούνται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν επηρεάζεται η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, η οποία είναι άκρως ικανοποιητική για ένα αυτοκίνητο μήκους 4,54 μέτρω και φτάνει τα 502 λίτρα.

Ο βενζινοκινητήρας είναι 1,8 λίτρων VVTi με τέσσερις κυλίνδρους και αποδίδει 98 ίππους ισχύ. Το ηλεκτρικό μοτέρ έχει απόδοση 72 ίππους ισχύ και συνδυαστικά η ισχύς του φτάνει στους 122 ίππους.

Να θυμίσουμε ότι το απερχόμενο μοντέλο έχει κατανάλωση μικτού κύκλου 3,9 lt/χλμ και εκπομπές CO2 89g/χλμ.

Το νέο Prius αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στους ελληνικούς δρόμους την άνοιξη του 2016 σε άγνωστες προς το παρόν τιμές.

Best of internet