Εντυπωσιακό το ViRa της Toyota

Γιώργος Βαρίνος
Εντυπωσιακό το ViRa της Toyota
Ένα πρωτότυπο που δείχνει τις αισθητικές ορέξεις της Toyota για το μέλλον θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση Tokyo Auto Salon.

Από τις 15 έως τις 17 του Γενάρη το ViRa θα βρίσκεται στο περίπτερο της Toyota, στη διεθνή έκθεση σπορ και βελτιωμένων αυτοκινήτων του Τόκιο, το Tokyo Auto Salon. Σύμφωνα με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, το συμπαγές αυτό crossover συνδυάζει τις αρετές του Yaris (Vitz στην Ιαπωνία) και του RAV4. Ακριβώς από αυτά τα δύο μοντέλα συντίθεται και η ονομασία του, όχι όμως και η αισθητική του που είναι πραγματικά εντυπωσιακή και άκρως ενδιαφέρουσα.

Κατ’ αρχάς οι αναλογίες του αμαξώματος φέρνουν το νου εικόνες από κλασικά βρετανικά κουπέ της δεκαετίας του ’60 και από shooting brake του σήμερα, «τυλιγμένα» σε crossover συσκευασία. Το επίμηκες εμπρός μέρος σε συνδυασμό με τους μικρούς προβόλους εμπρός πίσω και του πολύ τονισμένου και ψηλά τοποθετημένου θόλους των τροχών δημιουργούν ένα σύνολο με έντονο σπορ χαρακτήρα και απαράμιλλο δυναμισμό. Δυστυχώς η Toyota δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου ViRa, που ελπίζουμε να είναι τόσο συναρπαστικά όσο και η εμφάνισή του.

Ωστόσο, αν αυτό είναι το σχεδιαστικό μονοπάτι που θα ακολουθήσει η ιαπωνική εταιρεία στο μέλλον, τότε είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θα αποδώσει πολύ αξιόλογα μοντέλα από άποψη αισθητικής, που ελπίζουμε να ξεκινήσουν με το αναμενόμενο μέσα στο 2016 συμπαγές crossover που θα έχει την ονομασία C-HR ή Auris Cross.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!