Μεταχειρισμένη Porsche με 2.000.918$

Γιώργος Βαρίνος
Μεταχειρισμένη Porsche με 2.000.918$
Κάνοντας έναν έξυπνο παραλληλισμό μεταξύ τιμής και μοντέλου, ο ιδιοκτήτης αυτής της Porsche 918 ζητά τα διπλά από την τιμή αγοράς της ως καινούριας.

Μια Porsche 918 Spyder είναι ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο, καθώς εκτός του ότι κατασκευάστηκαν μόλις… 918, η παραγωγή της ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015. Οπότε, όποιος ψάχνει για το κορυφαίο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, που αποδίδει 887 ίππους από το υβριδικό σύστημα κίνησης που διαθέτει, θα πρέπει να ψάξει μόνο στην αγορά μεταχειρισμένου.

Εδώ λοιπόν έρχεται στο προσκήνιο το ebay, όπου μέσα στα πολλά απίθανα που προσφέρει, φιγουράρει και μια 918 Spyder στην «εξυπνακίστικη» τιμή των 2.000.918$. Αυτή είναι τουλάχιστον 100% υψηλότερη από τα χρήματα που έδωσε ο ιδιοκτήτης της να την αγοράσει ως καινούρια, καθώς είναι και το μοντέλο Weissach package με πολλά επιπρόσθετα καλούδια και ματ φινίρισμα στο αμάξωμα.

Η τιμή αυτή ανατρέπει τους νόμους της αγοράς των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που επιβάλλει μια μείωση τιμής τουλάχιστον 20% την πρώτη διετία και 5% κάθε επόμενο έτος. Ωστόσο, η 918 Spyder δεν ανήκει πλέον στην κατηγορία των αυτοκινήτων αλλά των συλλεκτικών έργων τέχνης και έτσι φαίνεται ότι την αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης της. Και με χιούμορ θα συμπληρώναμε, αν κρίνουμε από την πρωτότυπη αναγραφή της τιμής, το οποίο ούτε σε εμάς θα έλειπε αν είχαμε να λαμβάνουμε 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!