Μίνι ετοιμάζει η Audi

Γιώργος Βαρίνος
Μίνι ετοιμάζει η Audi
Ένα μικρότερο μοντέλο από το Α1, με μήκος 3,5 μέτρων, ετοιμάζει η Audi για παρουσίαση το 2019.

Το πρωτότυπο A2 Concept που παρουσίασε η Audi το 2011 μας δίνει μια εικόνα του μελλοντικού μικρότερου μοντέλου της γκάμας της, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρει το πράσινο φως για παραγωγή το 2019.

Μετά την επιτυχία και του τελευταίου εγχειρήματος downsizing με το A1, η Audi βλέπει πλέον με άλλο μάτι τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, τα οποία της είχαν δώσει μεγάλη απογοήτευση μετά την εμπορική αποτυχία του αλουμινένιου Α2, του πρώτου μικρού αυτοκινήτου της γκάμας της που λάνσαρε το 1999 και σταμάτησε την παραγωγή του μόλις πέντε χρόνια αργότερα. Το πάλαι ποτέ Α2 ήταν ωστόσο πολύ προηγμένο για την εποχή του και επομένως ακριβό, ενώ και η αισθητική του παρέπεμπε σε πολυμορφικό με αποτέλεσμα να μην έχει καμία τύχη στην αγορά.

Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους θα αλλάξει σημαντικά και το νέο μίνι της Audi το οποίο θα έχει lifestyle χαρακτήρα, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και φυσικά τη γκάμα των μικρότερων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου του Group VW. Θα βασίζεται στο πλαίσιο με την ονομασία NSF (New Small Family), το οποίο αποτελεί το υπόβαθρο των σημερινών VW up, Skoda Citigo και Seat Mii.

Θα διατίθεται τόσο σε τρίθυρες, όσο και σε πεντάθυρες εκδόσεις με τετραθέσια πάντα διάταξη, ενώ η ποιότητά του θα είναι πολύ προσεγμένη, ώστε να αποτελέσει αντίπαλο των πολύ πετυχημένων σήμερα Fiat 500 και Opel Adam.

Από το λανσάρισμα του μοντέλου θα υπάρχει διαθέσιμη και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα αντιπαρατεθεί με το BMW i3 όπως επίσης με τα Zoe και Leaf της συμμαχίας Renault – Nissan αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!