Το αυτοκίνητο της Apple απέκτησε domain!

Γιώργος Βαρίνος
Το αυτοκίνητο της Apple απέκτησε domain!
Η Apple θυμίζει τη Σφίγγα αναφορικά με τις πληροφορίες που (δεν) δίνει για το επικείμενο αυτοκίνητό της, η δέσμευση όμως του ονόματος apple.car την προδίδει.

Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με το project Titan, που αναφέρεται στην εξέλιξη ενός ημι αυτόνομα κινούμενου πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2019 από την Apple δίνουν και παίρνουν. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προσλαμβάνει πρώην στελέχη της Tesla, της Ford, της GM και επιστήμονες από το χώρο ανταγωνιστικών εταιρειών πληροφορικής με καταιγιστικό ρυθμό.

Παρόλα αυτά δεν ανακοινώνει απολύτως τίποτα σχετικά με τα σχέδιά της για την κατασκευή δικού της αυτοκινήτου, μόλις τρία χρόνια από σήμερα. Όπως όμως λέει ο σοφός λαός, «θέλει η π…α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Έτσι, από το macrumors.com δημοσιεύτηκε αρχείο βάσει του οποίου η Apple καταχώρησε πρόσφατα, το Σεπτέμβριο του 2015, τις ονομασίες apple.car, apple.cars και apple .auto.

Αυτοί που διατείνονται ότι η κίνηση της Apple έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του λογισμικού CarPlay, που απευθύνεται στις βιομηχανίες αυτοκινήτου, ξεχνούν ότι αυτό είναι ήδη μια πραγματικότητα καθώς εγκαθίσταται σε αυτοκίνητα της Ford και πολλών ακόμα κατασκευαστών. Τα domain name αυτά αφορούν μελλοντικά προϊόντα και από την ονομασία τους προκύπτει με βεβαιότητα ότι είναι αυτό που κάνει «νιάου – νιάου στα κεραμίδια».

Πάντως, με δεδομένο ότι ακόμα και σήμερα επισήμως δεν υπάρχει η παραμικρή διαρροή σχετικά με το project Titan και το Apple car, μας κάνει να πιστεύουμε απόλυτα τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Τιμ Κουκ, ότι «ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της Apple, είναι πως πιθανόν να έχουμε μεγαλύτερη μυστικότητα και από την CIA».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!