Η έβδομη γενιά BMW 5

Γιώργος Βαρίνος
Η έβδομη γενιά BMW 5
Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα δούμε τη νέα BMW σειράς 5, ένα από τα πλέον σημαντικά και τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Η νέα, έβδομη γενιά της BMW Σειράς 5 δοκιμάζεται εντατικά σε δημόσιους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να είναι έτοιμη για την παρουσίασή της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη των πωλήσεών της θα πραγματοποιηθεί το 2017.

Σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί άλλωστε και ο μεγάλος της ανταγωνιστκή, Mercedes-Benz E-Class και έτσι η BMW θέλει να είναι έτοιμη για μια πολύ ηχηρή απάντηση. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η νέα σειρά 5 θα προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα κινητήρων από το σημερινό μοντέλο, με αιχμή του δόρατος μια νέα plug-in υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης η οποία αναμένεται να έχει αυτονομία σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία που θα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο θα διατίθεται με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα Η 48-volt, που δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν απρόσκοπτα και πιο αποτελεσματικά τα προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης με τα οποία θα εξοπλίζεται. Αυτά θα περιλαμβάνουν σίγουρα λειτουργία αυτόνομης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο μέχρι ένα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας, ένα εξελιγμένο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και πλήρως αυτόνομη πέδηση, σε όλες τις ταχύτητες.

Από άποψη συνδεσιμότητας η νέα Σειρά 5 θα είναι εξοπλισμένη με ένα πέμπτης γενιάς συστήματος iDrive, που χρησιμοποιείται και στη νέα Σειρά 7. Επίσης το μοντέλο θα διαθέτει, ίσως στον προαιρετικό του εξοπλισμό, το νέο σύστημα επικοινωνίας οδηγού – αυτοκινήτου Air Touch, το οποίο επιτρέπει με κινήσεις των χεριών στο χώρο να ενεργοποιούνται μια πλειάδα λειτουργικών του αυτοκινήτου.

Αναφορικά με την αισθητική του αυτή θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με έντονες γωνιώδεις γραμμές κατά μήκος του αμαξώματος που κρύβουν τον όγκο και εξασφαλίζουν μια πιο δυναμική παρουσία, ενώ οι θόλοι των τροχών θα είναι αρκούντως τονισμένοι ώστε να δίνεται η αίσθηση της στιβαρότητας. Ήδη ο κατασκοπευτικός φακός έχει εντοπίσει, εκτός από τη sedan έκδοση, την GT ενώ βέβαιη θεωρείται και η παρουσίαση της πεντάθυρης station ταυτόχρονα, ή λίγο αργότερα από την τετράθυρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!