Χαλάζι που τα σπάει (video)

Γιώργος Βαρίνος
Χαλάζι που τα σπάει (video)
Ένα από τα πιο επικίνδυνα και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα είναι το χαλάζι, ειδικά αν είναι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ όπως σε αυτό το video.

Δεν είναι συχνό αλλά το έχουμε ζήσει ακόμα και στην Αθήνα των γενικά πολύ ήπιων καιρικών φαινομένων: το χαλάζι, ειδικά όταν ξεπερνά ένα πολύ μικρό μέγεθος, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και καταστροφικό. Όπως στο video που θα δείτε στη συνέχεια. Οδηγός μικρού κλειστού επαγγελματικού στην Τουρκία, μαγνητοσκοπεί την απαρχή του φαινομένου που τον βρίσκει εν κινήσει. Βλέποντας την ένταση της χαλαζόπτωσης και τα πρώτα ραγίσματα στο παρμπρίζ σταματά και κατεβάζει ακόμα και τα… σκιάδια, ποιος ξέρει με ποια λογική.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που τραβά στο διπλανό χωράφι, το χαλάζι έχει κυριολεκτικά στο μέγεθος μπάλας του γκολφ και σε αυτή την περίπτωση, αν σε βρει ακάλυπτο, μπορεί και να σε σκοτώσει. Επομένως ο οδηγός του van μάλλον πρέπει να νοιώθει τυχερός που βρέθηκε τη συγκεκριμένη στιγμή στο αυτοκίνητο, έστω και αν το παρμπρίζ του έγινε κομμάτια και το αμάξωμα σαν ελβετική γραβιέρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!