Ο Πετερχανσέλ πέρασε μπροστά στο Ντακάρ

Ο Πετερχανσέλ πέρασε μπροστά στο Ντακάρ

Αλλαγή στην κορυφή του Ράλι Ντακάρ, όπου ο Λεμπ έπεσε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Πετερχανσέλ μετά τη νίκη του τελευταίου στην έκτη Ειδική Διαδρομή.

Ο Πετερχανσέλ πέρασε μπροστά στο Ντακάρ

Ο Στεφάν Πετερχανσέλ θριάμβευσε στην έκτη Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ντακάρ και πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής. Ο πενηντάχρονος πολυνίκης του μαραθώνιου ράλι ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη ΕΔ του αγώνα στα οροπέδια της Βολιβίας με 8 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Λεμπ, που τερμάτισε τέταρτος. Ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ κατατάχθηκε δεύτερος μετά από 542 κοπιαστικά χιλιόμετρα, πετυχαίνοντας μόλις 17 δευτερόλεπτα αργότερο χρόνο από τον Πετερχανσέλ. Τρίτος πλασαρίστηκε ο Σαουδάραβας Γιασίντ Αλραχί με Τoyota.

Μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής πέρασε επικεφαλής του Ράλι Ντακάρ ο πιλότος της Peugeot Στεφάν Πετερχανσέλ και τον ακολουθούν άλλα δύο Peugeot με τον Λεμπ και τον Σάινθ. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ, βρίσκεται πάντως σε απόσταση βολής από τον Πετερχανσέλ, καθώς η διαφορά τους είναι μόνον 27 δευτερόλεπτα, ενώ ο Σάινθ απέχει 5 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Ο Λεμπ έκανε αρκετά λάθη στην έκτη Ειδική Διαδρομή, τα οποία εκμεταλλεύθηκε χάρη στην εμπειρία του ο Πετερχανσέλ, που ήταν αλάνθαστος.

Στους κατασκευαστές, η Peugeot παίζει μόνη της και αν δεν εμφανιστούν τεχνικά προβλήματα, αναμένεται να κάνει περίπατο και να καταλάβει και τις τρεις θέσεις του βάθρου με δικά της αυτοκίνητα. Απογοητευτική είναι η εμφάνιση των Mini, με τον περυσινό νικητή του Ράλι Ντακάρ, τον Καταριανό Νασέρ Αλ-Ατίγια, να βρίσκεται τέταρτος με πάνω από 15 λεπτά διαφορά από τον πρωτοπόρο Πετερχανσέλ.

Το Σάββατο επιστρέφουν τα πληρώματα στην Αργεντινή, όπου θα πραγματοποιηθεί η έβδομη Ειδική Διαδρομή στη Σάλτα. Την Κυριακή θα διακοπεί το Ράλι Ντακάρ, για να ξεκουραστούν λίγο οι αγωνιζόμενοι και η σημαία τερματισμού θα πέσει στις 16 Ιανουαρίου στο Ροζάριο της Αργεντινής.

Best of internet