Μπρον: «Δύο άνθρωποι μέσα στον Σουμάχερ!»

Νίκος Τσιώκος
Μπρον: «Δύο άνθρωποι μέσα στον Σουμάχερ!»
Ο Ρος Μπρον μίλησε για τον Μίκαελ Σουμάχερ στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ και τόνισε ότι υπήρχαν δύο άνθρωποι, δύο διαφορετικά πρόσωπα μέσα του!

Για τον Μίκαελ Σουμάχερ μίλησε ο Ρος Μπρον στο πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο ετοιμάζεται για τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula1.

Ο άλλοτε επικεφαλής της Ferrari, ο οποίος πανηγύρισε όλους τους «κόκκινους» τίτλους του «Σούμι» μαζί του, θυμήθηκε τα χρόνια που οι δυο τους είχαν κοινή πορεία στη Scuderia. Μεταξύ άλλων ο Βρετανός τόνισε ότι μέσα στον Γερμανό θρύλο υπήρχαν δύο διαφορετικοί άνθρωποι, ένας για τη δημοσιότητα και τα μέσα ενημέρωσης κι ένας για την ιδιωτική ζωή.

«Υπήρχαν κάποια οφθαλμοφανή πράγματα. Η φυσική του κατάσταση ήταν απίστευτη. Θυμάμαι ακόμη στις αρχές, τότε στέκονταν ορισμένοι οδηγοί πάνω στο βάθρο, οι οποίοι σχεδόν κατέρρεαν ή ήταν, το λιγότερο, εντελώς εξουθενωμένοι. Τότε ανέβαινε αυτός πάνω, χοροπηδούσε και δεν είχε ούτε σταγόνα ιδρώτα.

Με αυτό είχε καταφέρει να προκαλέσει μεγάλο δέος στους ανταγωνιστές του. Αν δούμε τους σημερινούς οδηγούς, αυτοί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Σουμάχερ έθεσε αυτά τα μέτρα και σταθμά. Αυτό που τον χαρακτηρίζει ιδιαίτερα είναι η σχέση του με την ομάδα. Δεν της άσκησε ποτέ δημόσια κριτική.

Φυσικά και ήταν μερικές φορές θυμωμένος, όταν δεν μπορούσαμε να λύσουμε κάποιο πρόβλημα αρκετά γρήγορα. Όμως η κριτική του ήταν πάντα εποικοδομητική και ποτέ πίσω από τις πλάτες, αλλά πάντοτε πρόσωπο με πρόσωπο. Του έτρεφα πάντα απεριόριστο σεβασμό γι' αυτό.

Όταν ήταν αναγκαίο, υπήρχαν δύο άνθρωποι μέσα στον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο ένας ήταν για τη δημοσιότητα και για τα μέσα ενημέρωσης, ο άλλος ήταν ο ιδιώτης Μίκαελ. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Το σκληρό κέλυφος, το οποίο τον περιέβαλε από την αρχή στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει στην ιδιωτική του ζωή», ανέφερε ο Μπρον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!