«Έφυγε» ο εκ των ιδρυτών της McLaren

Νίκος Τσιώκος
«Έφυγε» ο εκ των ιδρυτών της McLaren
Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της McLaren, ο Τάιλερ Αλεξάντερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία σε 75 ετών.

Πένθος στη McLaren, με το πέρας των πρώτων ημερών του 2016, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Τάιλερ Αλεξάντερ. Ο λόγος για ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας του Γουόκινγκ, ο οποίος δούλεψε στο πλευρό του Μπρους ΜακΛάρεν και του Αμερικανού Τέντι Μάγιερ πριν γίνει επικεφαλής μηχανικός και εν συνεχεία διευθυντής.

Έμεινε με τους Βρετανούς μέχρι και το 1983, όταν πήγε στην Αμερική για να... τρέξει μία ομάδα των IndyCar με τον Μάγιερ. Επέστρεψε το 1989 και παρέμεινε... κάτοικος Γουόκινγκ μέχρι και το 2008, όταν αποσύρθηκε.

«Ο Τάιλερ Αλεξάντερ ήταν από τους πρώτους πυλώνες της εταιρείας μας δουλεύουντας σκληρά στο πλευρό του Μπρους (ΜακΛάρεν) από τις πρώτες μέρες. Ο Μπρους δεν μπορούσε να ζητήσει πιο ισχυρά χέρια για να βοηθήσουν να φτιάξει φήμη η ομάδα. Ο Τάιλερ ζούσε και ανέπνεε για τη McLaren.

Ακόμα και μετά την απόσυρσή του το 2008, ήταν παρών σε κάθε Γκραν Πρι και έπαιζε σημαντικό ρόλο για να εξασφαλεί τον τίτλο της ομάδας και του Λιούις Χάμιλτον, παρέμεινε πολύ αγαπητός σε όλους μας και ερχόταν στο εργοστάσιο στο Γουόκινγκ για να συναντήσει φίλους, παλιούς και νέους.

Μπορούσες να βασιστείς στη φιλία του και ήταν ένας άνθρωπος που ποτέ δε θα σε απογοήτευε», δήλωσε ο Ρον Ντένις προς τιμήν της μνήμης του. «Ο Τάιλερ Αλεξάντερ ήταν αγωνιστής, παθιασμένος, γνώστης και ο πιο ευγενικός άνθρωπος.

Δούλεψε με μερικούς από τους μεγαλύτερους οδηγούς για περίπου 50 χρόνια. Ήταν φίλος και ένα ξεχωριστό άτομο για μένα. Καταλάβαινε τους ανθρώπους και το άθλημα. Θα μου λείψει», είπε από τη μεριά του, ο Μπέρνι Έκλεστοουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!