Έχασε ένα μέλος της η δυναστεία Peugeot

Γιώργος Βαρίνος
Έχασε ένα μέλος της η δυναστεία Peugeot
Απεβίωσε ο Roland Peugeot σε ηλικία 89 ετών, μέλος της οικογένειας που διοικεί την ιστορική γαλλική εταιρεία αυτοκινήτου για περισσότερα από 100 χρόνια.

Η επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας Peugeot στη Γαλλία έχει τις ρίζες της στο 18ο αιώνα, ενώ στα μέσα του 19ου ξεκινά την κατασκευή ποδηλάτων και το 1896 δημιουργείται η Société des Automobiles Peugeot, αφού έχει προηγηθεί η κατασκευή δύο αυτοκινήτων, ενός με κινητήρα ατμού και ενός με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Έως και την αυγή της νέας χιλιετίας, η οικογένεια Peugeot κατείχε πάντα το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών και διοικούσε την εταιρεία, όπως και τις θυγατρικές της. Ο Roland Peugeot, που απεβίωσε πλήρης ημερών όντας 89 ετών, ήταν από το 1972 έως και το 1998 πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμβουλος στο ίδιο σώμα από το 2001 έως και το 2014. Παράλληλα, συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από το 1982 έως και το 1996.

Ο Roland ήταν γιός του Jean Pierre Peugeot, που διετέλεσε πρόεδρος της Peugeot για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από το 1928 έως και το 1966 και ίδρυσε και την ποδοσφαιρική ομάδα Σοσό, που πήρε το όνομα της πόλης από την οποία αρχικά κατάγεται η οικογένεια. Η εταιρεία, που έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση για το θάνατο του Roland Peugeot, δεν έκανε γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!