Kikai, το υπέροχο alien της Toyota (video)

Γιώργος Βαρίνος
Kikai, το υπέροχο alien της Toyota (video)
Μέσα στον καταιγισμό ψηφιακών και ηλεκτρονικών συστημάτων, υπάρχουν ακόμα εταιρείες, όπως η Toyota, που αναδεικνύουν τη γνήσια μηχανολογική ομορφιά.

Εντός του ναού της ψηφιακής τεχνολογίας, τη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στις ΗΠΑ, η Toyota είχε την τόλμη να παρουσιάσει το Kikai. Το συμπαγές αυτό πρωτότυπο που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση του Τόκιο πριν μερικούς μήνες, αποτελεί μια σπουδή επιστροφής στις βασικές αξίες της αυτοκίνησης. Τα μηχανικά μέρη δεν κρύβονται κάτω από πάνελ μετάλλου ή ελαφρών συνθετικών υλικών αλλά αναδεικνύονται και προβάλλονται με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ταυτόχρονα το Kikai υιοθετεί την πιο ενδεδειγμένη διάταξη μηχανικών μερών για κορυφαία οδική συμπεριφορά και σπορ χαρακτήρα, με τον κινητήρα στο κέντρο και τη μετάδοση στους πίσω τροχούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος του κλασικού, αναλογικού μοτίβου κινείται και το εσωτερικό, ενώ εκπλήσσει η τριθέσια διάταξη με το κάθισμα του οδηγού αρκετά προωθημένο σε σχέση με τα δύο των επιβατών. Πρωτότυπο στοιχείο αποτελούν και τα τριγωνικά παράθυρα στο κάτω εμπρός μέρος της καμπίνας, από όπου οδηγός και επιβάτες έχουν άπλετη θέα στη λειτουργία της εμπρός ανάρτησης.

Με το Kikai η Toyota θέλει να υπογραμμίσει ότι στη δική της φιλοσοφία η ψηφιακή τεχνολογία και οι εναλλακτικές μορφές κίνησης των μοντέλων της δεν την έχουν απομακρύνει από την μηχανολογική αγνότητα, κάτι που εγγυάται το συναρπαστικό χαρακτήρα τόσο των υβριδικών, όσο και των μελλοντικών ηλεκτρικών της μοντέλων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!