Με δύο GT η Ford στο WEC (video)

Γιώργος Βαρίνος
Με δύο GT η Ford στο WEC (video)
H Ford ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει με δύο GT στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και ταυτόχρονα παρουσίασε οδηγούς και ομάδα.

Η Ford θα κατεβάσει δύο GT στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2016 με την ομάδα Chip Ganassi Racing και οδηγούς του Μαρίνο Φραντσίτι, Στέφαν Μούκε, Ολιβιέ Πλα και Άντι Πριο. Πέρα από τα δύο αυτοκίνητα του WEC η αμερικανική εταιρεία θα συμμετέχει με δύο ακόμα GT στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar των ΗΠΑ. Οι δύο ομάδες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους τον Ιούνιο σε μία κοινή προσπάθεια με τέσσερα αυτοκίνητα στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στον κόσμο, στον 24ωρο του Λε Μαν, 50 χρόνια μετά τον ιστορικό τερματισμό 1-2-3.

Αναφορικά με τους οδηγούς που επέλεξε η ομάδα, ο Βρετανός Μαρίνο Φραντσίτι είναι ειδικός στους αγώνες αντοχής και έχει τρέξει στο Le Mans πέντε φορές. Ο Γερμανός Στέφαν Μούκε έχει πολλές νίκες WEC στο ενεργητικό του και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο στο Λε Μαν. Ο Γάλλος Ολιβιέ Πλα, γνωρίζει επίσης από πρώτο χέρι τι σημαίνει άγριος ανταγωνισμός στο WEC. Ο Βρετανός Άντι Πριό είναι τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), ενώ έχει κερδίσει στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ και μία θέση στο βάθρο στο Λε Μαν. Ο επικεφαλής της Ford Chip Ganassi Racing – ο Τζορτζ Χάουαρντ Τσάπελ– έχει οδηγήσει μία ομάδα στη νίκη στο Λε Μαν τρεις φορές.

Κορυφαίοι οδηγοί, εξαιρετική ομάδα και ένα καινοτόμο αυτοκίνητο, είναι ότι χρειάζεται για την επιτυχία. Το νέο Ford GT, διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική, αμάξωμα από ανθρακονήματα και κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo Ford EcoBoost V6 των 3,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!