Αλόνσο: Θα κερδίσουμε πάνω από 2’’

Αλόνσο: Θα κερδίσουμε πάνω από 2’’

Αισιόδοξος με την εξέλιξη του μονοθέσιου της McLaren – Honda που θα φέρει βελτίωση τουλάχιστον 2’’ στο γύρο δηλώνει ο Φερνάντο Αλόνσο.

 Αλόνσο: Θα κερδίσουμε πάνω από 2’’

Η περασμένη χρονιά δεν κύλησε καλά για την ομάδα της McLaren – Honda. Η σημαντική υστέρηση ισχύος του κινητήρα της σε σχέση με αυτούς της Mercedes, της Ferrari αλλά ακόμα και της Renault, δεν τις επέτρεψε κανένα καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, για το 2016 ο Φερνάντο Αλόνσο δηλώνει σχεδόν βέβαιος ότι η ομάδα θα καταφέρει να κερδίσει πάνω από 2’’ σε κάθε γύρο έτσι ώστε να καλύψει το κενό με τις υπόλοιπες ομάδες και να γίνει ανταγωνιστική.

«Γνωρίζουμε ότι το μεγάλο μας μειονέκτημα για το 2015 ήταν η απόδοση του κινητήρα. Έτσι δεν υπάρχουν δραστικές αλλαγές στο αμάξωμα του μονοθέσιου για το 2016. Το πρόβλημα ήταν η ταχύτητά μας στις ευθείες. Έτσι, αν οι λύσεις που έχουμε (για τη βελτίωση του κινητήρα) αποδώσουν όπως περιμένουμε, τότε το όφελος θα είναι πολύ μεγάλο».

Φυσικά δεν είναι μόνο η McLaren – Honda που πραγματοποιεί βελτιώσεις στο μονοθέσιό της και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αλόνσο, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Όλες οι ομάδες θα βελτιώσουν τους χρόνους τους στο γύρο περίπου κατά μισό δευτερόλεπτο το 2016. Άρα εμείς, που βρισκόμαστε ήδη δύο δευτερόλεπτα πίσω από τις κορυφαίες, χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη ισχύ από τον κινητήρα ώστε να ξεπεράσουμε κατά μισό δευτερόλεπτο από το χάντικαπ».

Με το πρωτάθλημα να ξεκινά στις 20 Μαρτίου με το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, στη Μελβούρνη, η McLaren – Honda έχει το χρόνο να βρει λύσεις στον κινητήρα της και ελπίζουμε να το κάνει, καθώς από αυτή την εξέλιξη δεν θα είναι μόνο η ίδια ωφελημένη αλλά ολόκληρο το άθλημα με την άνοδο του ανταγωνισμού. 

Best of internet