Λεμπ και Peugeot οι κυρίαρχοι του Ντακάρ

Πέτρος Πιτσίνης
Λεμπ και Peugeot οι κυρίαρχοι του Ντακάρ
Ο Σεμπαστιάν Λεμπ νίκησε στην πέμπτη Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ντακάρ, όπου οι τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από ισάριθμα Peugeot.

Πλώρη για τη νίκη στο Ράλι Ντακάρ έχει βάλει ο Σεμπαστιάν Λεμπ, αν και συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα. Ο Γάλλος εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC πέτυχε τον καλύτερο γύρο στην πέμπτη Ειδική Διαδρομή αφήνοντας 22 δευτερόλεπτα πίσω του τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ. Τρίτος τερμάτισε ο Στεφάν Πετερχανσέλ, του οποίου η διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεμπ αυξήθηκε έτσι κατά τρία λεπτά. Πρόκειται για τριπλό θρίαμβο της Peugeot, αφού και οι τρεις οδηγοί ανήκουν στη γαλλική ομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης Ειδικής Διαδρομής μήκους 321 χιλιομέτρων βρίσκεται ο Λεμπ επικεφαλής της γενικής κατάταξης με πάνω από επτά λεπτά προβάδισμα από τον δεύτερο, τον συμπατριώτη του Στεφάν Πετερχανσέλ. Μέχρι την Πέμπτη είχαν γίνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές και ακυρώθηκε μία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της λάσπης. Στις τρεις από αυτές νίκησε ο Λεμπ και στη μία ο Πετερχανσέλ.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η μήκους 542 χιλιομέτρων έκτη Ειδική Διαδρομή στην περιοχή της πόλης Uyuni της Βολιβίας, ενώ το Ράλι Ντακάρ θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!