Ποιο είναι το Ελντοράντο της Porsche;

Ποιο είναι το Ελντοράντο της Porsche;

Μια από τις καλύτερες χρονιές ήταν το 2015 για την Porsche, αφού πήγε «σφαίρα» στις πωλήσεις με αιχμή του δόρατος τα SUV Cayenne και Macan.

Ποιο είναι το Ελντοράντο της Porsche;

Το έτος που μόλις μας αποχαιρέτησε φαίνεται πως θα το θυμάται για καιρό η Porsche, καθώς κατάφερε να σημειώσει μέσα σε αυτούς τους μήνες «τρελές» πωλήσεις. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η γερμανική μάρκα τα πήγε περίφημα, αφού η συγκεκριμένη αγορά αποδείχθηκε χρυσωρυχείο. Συγκεκριμένα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έφτασε η φίρμα από τη Στουτγκάρδη τις 51.756 ταξινομήσεις, ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο αφού αναφερόμαστε σε ακριβά μοντέλα με μεγάλα περιθώρια κέρδους!

Το best-seller της Porsche επί αμερικανικού εδάφους ήταν με 16.473 μονάδες η Cayenne, η οποία παραδοσιακά πουλάει σαν ζεστό ψωμί, με την Macan να την ακολουθεί κατά πόδας με 13.533 οχήματα. Αυτό σημαίνει, ότι τα SUV σχημάτισαν το 60% των συνολικών πωλήσεων της Porsche.

Αμέσως μετά βρίσκεται η 911 με 10.101 αυτοκίνητα, με τον αριθμό αυτό να περιλαμβάνει και τις ταξινομήσεις της 918 Spyder, αφού δεν ανακοινώνονται ξεχωριστά. Αυτό ισχύει και για τις Boxster και Cayman, τις οποίες προτίμησαν 6.663 Αμερικανοί. Στο τέλος των πωλήσεων βρίσκεται η Panamera, το τετράθυρο σεντάν των Γερμανών, με 4.986 συνολικά οχήματα να βρίσκουν τους ιδιοκτήτες τους στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Best of internet