Φέτελ: «Στο Μαρανέλο το πρωτάθλημα»

Φέτελ: «Στο Μαρανέλο το πρωτάθλημα»

Φέτελ: «Στο Μαρανέλο το πρωτάθλημα»

Ο Γερμανός πιλότος θέλει να επιστρέψει ήδη εφέτος με τη Ferrari στον θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο!

Σάλπισμα νίκης από τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο 28χρονος οδηγός σχεδιάζει να εξαπολύσει εφέτος επίθεση, για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Scuderia, αφού –όπως δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Auto Bild Motorsport «είναι κάτι ιδιαίτερο, να νικάς με Ferrari. Γιαυτό θέλω τώρα να ανακαλύψω, πώς είναι το συναίσθημα, να κερδίζεις με αυτήν ένα πρωτάθλημα».

Ο Γερμανός αντλεί την αισιοδοξία του από την πολύ καλή εικόνα της Ferrari το 2015. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «κανένας δεν μπορούσε να υπολογίσει με τρεις νίκες. Σχεδόν σημαντικότερη ήταν ωστόσο η σταθερότητα, που επιδείξαμε. Αυτό δείχνει, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Πάντως ο Φέτελ δεν ονειροβατεί και αναγνωρίζει, ότι η επιστροφή στον θρόνο παραμένει ένα δύσκολο εγχείρημα και ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ακόμη πολύ δουλειά εμπρός τους. «Φυσικά είναι τώρα μεγάλος πειρασμός, να σκέφτεσαι κάτι πολύ μεγάλο αμέσως τον επόμενο χρόνο. Δεν επιτρέπεται όμως να ξεχάσεις τα πολλά, μικρά βήματα του δρόμου που οδηγεί εκεί. Για τη Ferrari και για εμένα ήταν πολλά πράγματα νέα αυτόν τον χρόνο. Μία τέτοια ριζική αλλαγή χρειάζεται κανονικά τον χρόνο της. Ίσως να βοήθησαν οι επιτυχίες, για να επιταχύνουμε τα πράγματα», υποστήριξε ο πιλότος της Scuderia.

O Γερμανός έκλεισε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα ελπίδας και ανύψωσης του ηθικού των φίλων της Ferrari, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «βεβαίως πρέπει να είναι στόχος μας και απαίτηση, να φέρουμε πίσω τον τίτλο στο Μαρανέλο. Υπάρχει όμως ακόμη μία ομάδα, που βρίσκεται μπροστά από εμάς και είναι ακόμη πολύ νωρίς για προγνωστικά».

Best of internet