Ψηφιακό και ηλεκτρικό το μέλλον της Audi (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ψηφιακό και ηλεκτρικό το μέλλον της Audi (video)
Η Audi παρουσίασε το πλήρως ψηφιακό και ηλεκτρικό της μέλλον στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας μέσω του πρωτότυπου e-tron Quattro.

Μέσω του γνωστού μας e-tron Quattro από την πρώτη παρουσίασή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2015, η Audi παρουσίασε όλες τις τελευταίες ψηφιακές εξελίξεις που θα ενσωματωθούν στο άμεσο μέλλον στο εσωτερικό των μοντέλων της.

Φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δεν είναι κάτι νέο για την Audi, καθώς εδώ και δύο χρόνια, στην ίδια έκθεση, είχε αποκαλύψει την πρόθεσή της να τον υιοθετήσει στα μοντέλα της. Τώρα ωστόσο, η οθόνη που παίζει το ρόλο των πάλαι ποτέ «οργάνων» έχει 14,1 ίντσες διαγώνιο και διαθέτει την τεχνολογία AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diodes), που είναι η πιο σύγχρονη, με την υψηλότερη ανάλυση στον κόσμο για ψηφιακές οθόνες.

Στο κέντρο του το ταμπλό ενσωματώνει δύο οθόνες για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI, όπου οι επιλεγμένες λειτουργίες ενεργοποιούνται από «ήπια αλλά διακριτή πίεση στην οθόνη». Η κάτω οθόνη αποτελεί το κέντρο ελέγχου του κλιματισμού και η πάνω του συστήματος πλοήγησης και του ήχου.

Η νέα γενιά infotainment της Audi ονομάζεται MIB2 + και ενσωματώνει το πρότυπο επικοινωνίας με εξωτερικές συσκευές LTE μέσω του οποίου τα δεδομένα μεταφέρονται στο αυτοκίνητο με μέγιστη ταχύτητα 300 Mbit ανά δευτερόλεπτο. Η τεχνολογία επιτρέπει επίσης τη σύνδεση συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν το Volte (Voice Over LTE) μέσω του οποίου μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για μια τηλεφωνική κλήση και αυξάνεται η ποιότητα του ήχου.

Η Audi ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα αρχίσει να προσφέρει νέες υπηρεσίες στην Ευρώπη. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης που αυτόματα ειδοποιούν μετά από ένα ατύχημα, η απευθείας κλήση οδικής βοήθειας και τέλος η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για service. Επίσης, σε λίγους μήνες, το νέο Α4 και το Q7 θα μπορούν να εξοπλίζονται με την Audi connect SIM – μια μόνιμα εγκατεστημένη κάρτα SIM που επιτρέπει την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Audi connect στο αυτοκίνητο σε όλη την Ευρώπη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία που ενυπάρχουν στο ηλεκτρικό SUV e-tron Quattro, το οποίο με αυτονομία 500 χιλιομέτρων και ισχύ 502 ίππων υπόσχεται ένα πολύ συναρπαστικό μέλλον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα διαθέτει μάλιστα και ένα πλήθος δυνατοτήτων αυτόνομης κίνησης, ενώ η παραγωγή του υπολογίζεται για μέσα στο 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!