Χωρίς οδηγό στην Αμερική η νέα E-Class (video)

Χωρίς οδηγό στην Αμερική η νέα E-Class (video)

Το πρώτο αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής που παίρνει άδεια για να κινείται αυτόνομα στις ΗΠΑ έγινε η νέα γενιά της Mercedes E-Class.

Χωρίς οδηγό στην Αμερική η νέα E-Class (video)

Η Mercedes E-Class αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit στις 11 Ιανουαρίου, γι’ αυτό άλλωστε και στις σχετικές εικόνες την βλέπετε καμουφλαρισμένη. Ήδη όμως πήρε την άδεια να κόβει βόλτες μόνη της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Νεβάδα. Η αυτόνομη κίνηση οχημάτων στις ΗΠΑ δεν είναι κάτι νέο, καθώς και η ίδια η Mercedes έχει πραγματοποιήσει πολλές σχετικές δοκιμές σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο η E-Class θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής που θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Έως σήμερα, τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα ήταν είτε πρωτότυπα, είτε σημαντικά τροποποιημένα μοντέλα παραγωγής με επιπρόσθετα υπολογιστικά συστήματα, λογισμικό, κάμερες, και αισθητήρες. Αντίθετα, η αυτόνομη κίνηση της E-Class θα βασίζεται στην ήδη διαθέσιμη τεχνολογία του συστήματος Drive Pilot με μόνη την προσθήκη ενός νέου λογισμικού. Αναφορικά με την πολιτεία της Νεβάδα, έχει ψηφίσει σχετικό νόμο, ήδη από το 2011, που προβλέπει τη δυνατότητα κίνησης αυτόνομων οχημάτων υπό συγκεκριμένους περιορισμούς. Ένας από αυτούς είναι η ύπαρξη ειδικά εκπαιδευμένων οδηγών στα υπό δοκιμή οχήματα και μάλιστα πάντα ανά ζεύγη. Επίσης, η αυτόνομη κίνηση επιτρέπεται στους διαπολιτειακούς και πολιτειακούς αυτοκινητόδρομους, ενώ στις πόλεις κάποιες ενέργειες πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τους οδηγούς για λόγους ασφάλειας. Τέλος η πολιτεία της Νεβάδα έχει εκδώσει ειδικά για τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα τις κόκκινες πινακίδες που βλέπετε στην εικόνα, και τις οποίες παραδίδει ο κυβερνήτης Μπράιαν Σάντοβαλ στον Τόμας Γουέμπερ, υπεύθυνο του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Mercedes. 

Mercedes-Benz TV: The new E-Class in Las Vegas.

Best of internet