Μεγάλο SUV ετοιμάζει η ΚΙΑ

Γιώργος Βαρίνος
Μεγάλο SUV ετοιμάζει η ΚΙΑ
Ένα πρωτότυπο SUV σχεδιασμένο στην Αμερική θα παρουσιάσει η Kia στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit, στις 11 Ιανουαρίου.

Χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομά του ή άλλα στοιχεία σχετικά με τα μηχανικά του μέρη ή τις διαστάσεις του, η Kia ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην επερχόμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, στις ΗΠΑ, ένα νέο πρωτότυπο SUV. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για μια σχεδιαστική σπουδή ενός επερχόμενου μοντέλου πολυτελείας της μεγάλης κατηγορίας, το οποίο θα διαθέτει μια πλειάδα νέων τεχνολογιών για την άνεση και την ευζωία των επιβατών του.

Η κορεατική εταιρεία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου αναβάθμισης του συνόλου της γκάμας των μοντέλων της, με στόχο να αποτινάξει από επάνω της την ταμπέλα του κατασκευαστή αυτοκινήτων χαμηλού κόστους και να είναι ευθέως ανταγωνιστική με τα μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ακόμα και τους κατασκευαστές κύρους. Το νέο μοντέλο, αν πάρει τελικά το πράσινο φως της παραγωγής, γεγονός που θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις αντιδράσεις του Τύπου και των επισκεπτών της έκθεσης, θα είναι ανταγωνιστικό προς τις BMW X3 και X5, τις Mercedes GLC και GLE καθώς και προς το Jeep Grand Cherokee.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!