Θα τα σπάει το νέο Nissan Micra

Γιώργος Βαρίνος
Θα τα σπάει το νέο Nissan Micra
Το Nissan Micra που θα δούμε μέσα στο 2016 θα είναι μεγαλύτερο, αισθητικά εντυπωσιακό και με ευρεία γκάμα κινητήρων.

Αν το πρωτότυπο Nissan Sway που είδαμε στη διεθνή έκθεση της Γενεύης σας αρέσει (εικόνες) τότε κρατήστε μεγάλο καλάθι, γιατί το νέο Nissan Micra θα του μοιάζει πολύ. Το μικρότερο Nissan δεν θα κρατήσει τίποτα από το παρελθόν, καθώς θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο CMF-A το οποίο προορίζεται για τα συμπαγή μοντέλα του Ομίλου Renault – Nissan και εκτός από τις μεγαλύτερες διαστάσεις, θα μπορεί να δεχθεί και περισσότερους κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι τόσο τα diesel σύνολα του Ομίλου στα 1.5 λίτρα είναι πιθανά, όσο, φυσικά, και οι υπετροφοδοτούμενοι κινητήρες TCe στα 1.2 λίτρα. Τα

ο Micra του 2016 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault, στην πόλη Φλιν της Γαλλίας με πρόβλεψη για περίπου 82.000 μονάδες ετησίως. Όλα τα παραπάνω στοιχεία κάνουν τα στελέχη της Nissan πολύ αισιόδοξα για την αύξηση των πωλήσεων του μοντέλου, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι τρίτο στην Ευρώπη πίσω από τα Qashqai και Juke.

Το σημερινό Micra είναι διαθέσιμο μόνο με έναν κινητήρα 1.2 λίτρων, κατασκευάζεται στην Ινδία ενώ η συνολική αισθητική του έχει κατηγορηθεί ως απρόσωπη και βαρετή. Από την άλλη πλευρά είναι ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο, οικονομικό και εύκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν μπορεί να συναγωνιστεί στην ευρωπαϊκή αγορά της κορυφαίες προτάσεις της VW με το Polo, της Ford με το Fiesta και της Renault με το Clio.

Αυτό θα αλλάξει από φέτος όμως, καθώς το νέο Micra θα διαθέτει τόσο τις διαστάσεις, όσο επίσης την αισθητική και το εύρος των διαφορετικών προτάσεων που επιθυμούν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές. Σύμφωνα με το διευθυντή των ευρωπαϊκών λειτουργικών της Nissan, Πολ Γουίλκοξ «Το νέο Micra θα αυξήσει τις πωλήσεις μας στην Ευρώπη καθώς πλέον θα βρίσκεται στην καρδιά της κατηγορίας των μικρών hatchback, που συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη Γηραιά ήπειρο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!