Volvo που ακούει και εκτελεί (video)

Γιώργος Βαρίνος
Volvo που ακούει και εκτελεί (video)
Χάρη στη συνεργασία της Volvo με τη Microsoft, ο οδηγός μπορεί πλέον να δίνει εξ’ αποστάσεως εντολές και το αυτοκίνητο να τις εκτελεί.

Τελικά δεν έχει μείνει τίποτα στην επιστημονική φαντασία για να μας εκπλήξει: αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους είδαμε, αυτοκίνητα που πετάνε είδαμε, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και αυτοκίνητα που εκτελούν τις εντολές μας, τις οποίες μάλιστα δίνουμε μακρόθεν. Αυτό κάνει πράξη η συνεργασία της Microsoft με τη Volvo, που μέσω της συσκευής χειρός με την ονομασία Band 2 o οδηγός του αυτοκινήτου μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές και αυτό να τις εκτελεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να μεταφέρει και να λαμβάνει αρχεία από το αυτοκίνητο, να ρυθμίζει το GPS, να ενεργοποιεί το σύστημα κλιματισμού και να ζητά από το αυτοκίνητο να εκκινεί τον κινητήρα. Στο μέλλον, όταν οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης επικρατήσουν, μέσω του band 2 θα μπορεί ο ιδιοκτήτης Volvo να καλεί το αυτοκίνητό του από το χώρο στάθμευσης, το οποίο θα τον συναντά σε σημείο που ο ίδιος ορίζει.

Η επικοινωνία της συσκευής της Microsoft που έχει τη μορφή ρολογιού και του αυτοκινήτου, γίνεται εφικτή μέσω της υπηρεσίας Volvo on Call της σουηδικής εταιρείας, η οποία είναι διαθέσιμη σε 21 αγορές παγκοσμίως και περιλαμβάνει πολλές παροχές όπως τηλέφωνο ανάγκης, εντοπισμό σε περίπτωση ατυχήματος κ.ά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!