Φουτουριστικό ηλεκτρικό 1.000 ίππων (video)

Γιώργος Βαρίνος
Φουτουριστικό ηλεκτρικό 1.000 ίππων (video)
To Faraday Future FFZERO1 παρουσιάστηκε μόλις στις έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES με ισχύ 1.000 ίππων και τεχνολογία υλικών που εντυπωσιάζει.

Η Faraday είναι μια νέα αμερικανική εταιρεία που έχει ως στόχο να επαναλάβει το σενάριο επιτυχίας της Tesla, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα αποκλειστικά με ηλεκτρικούς κινητήρες. Η πρώτη της απόπειρα είναι γεγονός ότι εντυπωσιάζει, καθώς το Future FFZERO1 Concept έχει τόσο πρωτοποριακή αισθητική, όσο και μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο αυτό αποκαλύφθηκε μόλις στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών, την CES, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια εποχή στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Αξίζει δεν να σημειωθεί ότι πολλοί πλέον κατασκευαστές, όπως οι Mercedes, BMW, Audi και VW, συμμετέχουν στην έκθεση αυτή με διάφορα πρωτότυπα μοντέλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το πρωτότυπο αυτό αποτελεί μια βάση επίδειξης και εξέλιξης των καινοτόμων τεχνολογιών της, που στο άμεσο μέλλον θα ενσωματωθούν στα μοντέλα παραγωγής. Η Faraday σχεδιάζει μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη δημιουργία του εργοστασίου της, ενώ στελεχώνεται κατά βάση από πρώην, πολύ υψηλά ιστάμενα στελέχη της Tesla και ένα μηχανικό της BMW που συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξη των ηλεκτρικών i3 και του υβριδικού i8.

Αναφορικά με το Future FFZERO1 Concept αυτό είναι ένα μονοθέσιο hypercar με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν 1.000 ίππους ισχύος. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και συνθετικά υλικά για πολύ χαμηλό βάρος, ενώ το πλαίσιο μπορεί να μεταβληθεί για χρήση σε μικρότερα ή μεγαλύτερα μοντέλα εντελώς διαφορετικού ύφους. Εδώ βλέπουμε τον οδηγό να τοποθετείται στο κέντρο του αυτοκινήτου, με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, να έχει κορυφαία αίσθηση της κινητικής κατάστασης του οχήματος. Αναρτήσεις και φρένα προέρχονται από τους αγώνες, ενώ τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, διασύνδεσης οδηγού – αυτοκινήτου και αυτοκινήτου – διαδικτύου είναι τεχνολογίας αιχμής.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μέσω πολύ απλών applications ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να φέρνει την απόδοση του αυτοκινήτου ακριβώς στα μέτρα του, μέσω της ρύθμισης όλων των συστημάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Να λοιπόν που το μέλλον της αυτοκίνησης δεν είναι μόνο γεμάτο νέες τεχνολογίες αλλά και γεμάτο νέους κατασκευαστές, που έχουν την ευελιξία και το πάθος να δημιουργούν τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!