To «όχι» της Mazda στα αυτόνομα ΙΧ

Γιώργος Βαρίνος
To «όχι» της Mazda στα αυτόνομα ΙΧ
Η Mazda ψηφίζει «όχι» στα αυτόνομα ΙΧ υπερασπίζοντας την χαρά της οδήγησης, κάτι που κανένας άλλος μεγάλος κατασκευαστής δεν έχει κάνει έως τώρα.

Η Ιαπωνική Mazda φημίζεται για τα σπορ μοντέλα που έχει βγάλει στην παραγωγή, δίνοντας προτεραιότητα στην οδηγική ευχαρίστηση και τώρα, έφτασε η στιγμή να υπερασπιστεί αυτόν της τον προσανατολισμό. Συγκεκριμένα ο CEO της φίρμας, Μισαμίτσι Κογκάι, είπε πως για την Mazda τα αυτοκίνητα δεν είναι για την μεταφορά των επιβατών από το σημείο Α, στο Β.

Για τον ίδιο, το αυτοκίνητο είναι σαν το σπίτι του. Όταν μπει στην θέση του οδηγού τίποτα δεν τον ενοχλεί, καθώς αυτό είναι το «αγχολυτικό» του όπως εκείνος το χαρακτηρίζει, ενώ λέει ότι αποστολή της εταιρείας είναι να προσφέρει ανόθευτη οδηγική απόλαυση πίσω από το τιμόνι. Το νέο MX-5 για παράδειγμα είναι ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα της εποχής μας, κάτι που ίσχυε και για τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου, οι οποίες αγαπήθηκαν όσο λίγες στην κατηγορία των προσιτών διθέσιων κάμπριο.

Την ίδια στιγμή που παγκόσμιοι κολοσσοί της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η General Motors, η Google, η Tesla, η Volvo και άλλες πολλές εταιρείες εξελίσσουν τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, η Mazda ουσιαστικά «αντιστέκεται» και ευελπιστεί τα οχήματα στο μέλλον να μην έχουν την αποκλειστική ιδιότητα ενός μεταφορικού μέσου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!