Νικούν 350 ίπποι τους 900; (video)

Νικούν 350 ίπποι τους 900; (video)

Νικούν 350 ίπποι τους 900; (video)

Αν είναι του Λεωνίδα, σίγουρα. Εδώ όμως οι πρώτοι ανήκουν σε αγωνιστικό και οι δεύτεροι σε αυτοκίνητο παραγωγής, για να γίνει η κόντρα άκρως ενδιαφέρουσα. 

Ένα πολύ ενδιαφέρον video, προσπαθεί να δώσει απάντηση σε πολλά ερωτήματα: Είναι οι κορυφαίες επιδόσεις ευθέως ανάλογες της κορυφαίας ισχύος; Αρκεί μια τεράστια ιπποδύναμη για να πραγματοποιηθούν ιδανικοί χρόνοι σε μια πίστα. Ή μήπως το χαμηλό βάρος, η ρύθμιση των αναρτήσεων, η γεωμετρία της ανάρτησης, τα slick αγωνιστικά ελαστικά και πολλοί ακόμα παράγοντες μπορούν να κάνουν τη διαφορά;

Όπως θα δείτε, η «κόντρα» του video αφορά ένα κορυφαίο hypercar, τη McLaren P1 με τους 900 περίπου ίππους και ένα αγωνιστικό του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού (BTCC), το Ford Focus ST των περίπου 350 ίππων. Tο αγωνιστικό έχει περίπου 2.5 φορές μικρότερη ισχύ από το αυτοκίνητο παραγωγής, τον ίδιο οδηγό στα πηδάλια, τον Mat Jackson και γυρίζει στην ίδια ακριβώς πίστα, στο Silverstone. Η κόντρα αυτή μας φέρνει στο νου τους άθλους του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ και του Λεωνίδα εναντίον των Περσών του Ξέρξη, που φυσικά πολύ θα θέλαμε να επαληθευτούν και στην πίστα. Δείτε όμως το εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

McLaren P1 vs BTCC Focus Silverstone w/ Mat Jackson

Best of internet