Μειωμένη η 2η ειδική του Ντακάρ

Γιώργος Βαρίνος
Μειωμένη η 2η ειδική του Ντακάρ
Μετά το ατύχημα στην κατατακτήρια ειδική και την ακύρωση της πρώτης ειδικής λόγω καιρού, μειώθηκε και το μήκος της σημερινής, 2ης ειδικής του ράλι Ντακάρ.

Το ράλι Ντακάρ δεν ξεκίνησε καλά φέτος και ελπίζουμε να τρίτωσε πλέον το κακό, με την μείωση του μήκους της δεύτερης, σημερινής, ειδικής διαδρομής με την ονομασία Villa Carlos Paz - Termas Rio Hondo. Λόγω και πάλι του καιρού, με έντονες βροχές που έχουν αλλοιώσει το ανάγλυφο των ειδικών διαδρομών, το μήκος της σημερινής μειώθηκε από τα 450 στα 354 χιλιόμετρα για τις μοτοσικλέτες και τα Quad, ενώ το μήκος για τα υπόλοιπα οχήματα είναι 387 από 510 χιλιόμετρα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής του ράλι Ντακάρ, ο Μαρκ Κομά, κατά την ενημέρωση των πληρωμάτων εν’ όψει της δεύτερης ειδικής διαδρομής κάλεσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περνούν από τις «ζώνες θεατών», μετά το ατυχές συμβάν της πρώτης ημέρας με τους τέσσερις τραυματίες. Το ράλι Ντακάρ είναι πάντα απρόβλεπτο, με πολλά ατυχήματα και εγκαταλείψεις, ωστόσο το θέμα της ασφάλειας δεν παύει να είναι νούμερο ένα προτεραιότητα των οργανωτών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!