Το αμερικανικό Gumball 3000 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το αμερικανικό Gumball 3000 (video)
Στην Ευρώπη το μεγάλο ετήσιο ράλι κατόχων υπέρ αυτοκινήτων ονομάζεται Gumball 3000, στις ΗΠΑ Gold Rush και οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 100.

Τον Ιούνιο του 2015 οργανώθηκε το 7ο ράλι υπέρ – αυτοκινήτων με την ονομασία Gold Rush GR7, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 100 συμμετοχές. Η αφρόκρεμα των αμερικανικών supercars όπως της Saleen, οι εκπρόσωποι των Ιαπώνων με Lexus LF-A και Nissan GT-R και φυσικά μια πλειάδα από Porsche, Lamborghini, Ferrari, Pagani, Bugatti, Mercedes, Audi, ακόμα και Rolls Royce, συμμετείχαν στον «αγώνα» που ξεκίνησε από το Σαν Ντιέγκο στις 5 Ιουνίου του 2015 για να καταλήξει στο Μαϊάμι στις 13 Ιουνίου.

Στόχος αυτού του είδους των συγκεντρώσεων –γιατί περί αυτού πρόκειται- είναι κατά κύριο λόγο η διασκέδαση και το κίνητρο για οδήγηση σε μερικούς από τους πιο γραφικούς δρόμους των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε πίστες, καλλιστεία, κόντρες –πάντα σε ελεγχόμενο περιβάλλον- και φυσικά ατελείωτο clubbing. Η οργάνωση του Gold Rush ξεκίνησε το 2009 από μια παρέα φίλων και εξελίχτηκε στο μεγαλύτερο γεγονός συγκέντρωσης κατόχων supercars των ΗΠΑ. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στα 3 video από μια σειρά έξι συνολικά, που περιγράφουν την εκδήλωση του 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!