Προστ για επικεφαλής στη Renault;

Προστ για επικεφαλής στη Renault;

Προστ για επικεφαλής στη Renault;

Σύμφωνα με φήμες, ο Αλέν Προστ θα είναι ο νέος επικεφαλής της Renault, που επιστρέφει στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα.

Μετά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Lotus, η Renault θα επιστρέψει στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους ανθρώπους που θα πλαισιώνουν τη νέα προσπάθεια της γαλλικής μάρκας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς και για το οδηγικό δίδυμο, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ανακοίνωση της αγοράς, ειπώθηκε πως ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος και ο Ζερόμ Στολ τη θέση του προέδρου. Όσον αφορά τον επικεφαλής αυτής, οι φήμες θέλουν να μπαίνει στην εν λόγω θέση ο Αλέν Προστ. Συγκεκριμένα, η φήμη προέκυψε από τα γραφόμενα του άλλοτε ιδιοκτήτη της Minardi, Τζιανκάρλο Μινάρντι, στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Στη διοίκηση της Renault οι φήμες θέλουν τον Αλέν Προστ ως επικεφαλής ομάδας», έγραψε ο Ιταλός, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Γάλλος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αυτή τη στιγμή δεν είναι μέτοχος σε ομάδα, όπως ο Νίκι Λάουντα στη Mercedes.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι συνιδρυτής της Renault e.dams, που συμμετέχει στη Formula E με οδηγούς τον γιο του Νικολά και τον Σεμπάστιαν Μπουέμι και κατέκτησε το πρώτο «ηλεκτρικό» πρωτάθλημα κατασκευαστών. Τέλος, ο Κάρλος Γκοσν τόνισε, ύστερα από την ανακοίνωση αγοράς της Lotus, ότι δεν μπορεί να μπει... όποιος κι όποιος στην ομάδα.

«Στη Formula1 δεν μπορείς να δουλέψεις με τον ρυθμό και τις διαδικασίες μίας μεγάλης εταιρείας, όπως είναι η Renault. Χρειάζεται μία ευέλικτη και αποτελεσματική διαχείριση, σύμφωνα με την ταχύτητα των Γκραν Πρι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Renault στο γαλλικό Auto Plus αφήνοντας αιχμές για το άτομο που θα επιλεγεί για να καθοδηγήσει αυτή τη φορά την ομάδα στην F1.

Best of internet