Αυτό είναι το Volvo V90

Γιώργος Βαρίνος
Αυτό είναι το Volvo V90
Το σουηδικό Teknikens Värld δημοσίευσε για πρώτη φορά εικόνες από τη στέισον εκδοχή του νέου Volvo S90 που θα ονομάζεται V90.

Ακριβώς ένα μήνα πριν η Volvo αποκάλυψε τις εικόνες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας κορυφαίας λιμουζίνας στη γκάμα της, της S90. Το νέο μοντέλο έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, στις ΗΠΑ, σε μερικές ημέρες από σήμερα και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Volvo κάθε σεντάν μοντέλο της με τον κωδικό S συνοδεύεται και από ένα στέισον με τον κωδικό V.

Από αυτή τη λογική δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η νέα λιμουζίνα, όπως βλέπουμε άλλωστε και στις εικόνες από το σουηδικό site Teknikens Värld το οποίο δημοσιεύει κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου χωρίς το παραμικρό καμουφλάζ. Το V90 πιθανώς να παρουσιαστεί μαζί με το S, ωστόσο η Volvo δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικό.

Προφανώς τα δύο αυτοκίνητα, όπως συμβαίνει και με τα μικρότερα μοντέλα της γκάμας της Volvo, θα μοιράζονται τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά δηλαδή τους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 190 έως 320 ίππους, ενώ θα υπάρχει και η υβριδική έκδοση T8 AWD plug in hybrid η οποία θα διαθέτει δίλιτρο τετρακύλινδρο twin turbo κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό κινητήρα που θα παρέχει κίνηση στους πίσω τροχούς με συνδυασμένη ισχύ 407 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!