Πρεμιέρα με έντονο ελληνικό στοιχείο στο WRC

Πρεμιέρα με έντονο ελληνικό στοιχείο στο WRC

Πρεμιέρα με έντονο ελληνικό στοιχείο στο WRC

Η πρεμιέρα του φετινού WRC στο Μόντε Κάρλο θα έχει και ελληνικό στοιχείο, καθώς θα είναι παρόντες ο Ιορδάνης Σερδερίδης, Λάμπρος Αθανασούλας που θα συμμετάσχουν στην κατηγορία WRC2.

Η λίστα με τις συμμετοχές στην πρεμιέρα του φετινού WRC στο Μόντε Κάρλο γνωστοποιήθηκε το Σάββατο (2/1) από τη διοίκηση του σπορ. Συνολικά θα λάβουν μέρος 90 πληρώματα, εκ των οποίων τα 14 στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο πρώτος αγώνας της νέας σεζόν θα έχει και έντονο ελληνικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα δώσει το παρών στην κατηγορία WRC2, όπου θα έχει για συνοδηγό τον Βέλγο Φρεντερίκ Μικλότ και θα βρίσκεται στο τιμόνι ενός Citroen DS3. Στην ίδια κατηγορία θα συμμετάσχουν και ο Λάμπρος Αθανασούλας με τον Νίκο Ζακχαίο, που επιστρέφουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη του εμφάνιση στο WRC θα κάνει ο Γάλλος Ερίκ Καμιγί, που θα πλαισιώσει τους Μαντς Όστμπεργκ, Μπράιαν Μπουφιέ στην M-Sport, ενώ η Citroen προτίμησε τον Στεφάν Λεφέμπβρ στο πλευρό του Κρις Μικ.

Παρών θα είναι και ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ενώ πρωτοεμφανιζόμενος θα είναι στην πρώτη κατηγορία και ο Ιταλός Λορέντσο Μπερτέλι με την ομάδα FWRT SRL. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το νέο πρωτάθλημα του WRC ξεκινάει το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου με το 84ο Ράλι Μόντε Κάρλο.

Δείτε αναλυτικά εδώ τη λίστα με τις συμμετοχές στην πρεμιέρα του WRC στο Μόντε Κάρλο.

Best of internet