«Ανοιχτό» για επιστροφή στη Renault από Γκροζάν

Νίκος Τσιώκος
«Ανοιχτό» για επιστροφή στη Renault από Γκροζάν
Ο Ρομάν Γκροζάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Ένστοουν και στη Renault, που αγόρασε πίσω της Lotus και επιστρέφει με ιδιόκτητη ομάδα στη Formula1.

Την εποχή της μεταβίβασης από Renault σε Lotus έχει βιώσει ο Ρομάν Γκροζάν, ο οποίος το 2016 θα τρέχει για τη... νεοφώτιστη Haas, τη στιγμή που η πρώτη πήρε πίσω τις μετοχές της δεύτερης για να επιστρέψει στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα. Ο Γάλλος χαρακτήρισε το Ένστοουν ως ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον.

«Το Ένστοουν είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου. Είναι φίλοι και οικογένεια και γνωρίζω κάθε γωνιά του εργοστασίου. Κάποιες χρονιές ήμουν εκεί ακόμα και τα Χριστούγεννα. Όταν ζούσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήγα εκεί στις 24 Δεκεμβρίου με τον κουνιάδο μου.

Ήταν δύσκολο να φύγω, αλλά δεν ήταν πολύ μακριά. Και ποιος ξέρει; Ίσως σε τρία ή τέσσερα χρόνια να φτιάξουν ένα μονοθέσιο που να κερδίζει και να με καλέσουν και να πουν ''ας κερδίζουμε μαζί''. Θα ήταν ιδανικό», ανέφερε ο Γκροζάν στο Autosport.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο 29χρονος ήταν στη Renault από το 2008, το 2009 ανέλαβε χρέη δοκιμαστή και αντικατέστησε τον Νέλσον Πικέ Τζούνιορ από το Γκραν Πρι Ευρώπης και μετά, καθώς ο Βραζιλιάνος είχε εμπλακεί στο περίφημο crashgate. Ακολούθησαν δύο χρονιές στο GP2 πριν επιστρέψει το 2012 για να πάρει θέση βασικού οδηγού στη Lotus.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!