Το όχημα αράχνη (video)

Το όχημα αράχνη (video)

Το όχημα αράχνη (video)

Να ποιο θα ήταν το ιδανικό όχημα για τον Spiderman: το ρομποτικό τετράτροχο της Disney που σκαρφαλώνει ακόμα σε τοίχους. 

Ονομάζεται VertiGo και είναι μια τετράτροχη αράχνη, καθώς μπορεί να κινείται ακόμα και κάθετα σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το όχημα αυτό που δημιουργήθηκε από το ερευνητικό κέντρο της Disney στην Ελβετία και από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο ETH με έδρα τη Ζυρίχη, μπορεί να κινείται σε οποιαδήποτε επιφάνεια και κλίση.

Το μυστικό των μοναδικών ικανοτήτων του βρίσκεται στο σύστημα πρόωσης, που χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικές προπέλες. Αυτές ελέγχονται από δύο αισθητήρες υπερύθρων και γυροσκοπικούς μηχανισμούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται αυτόματα αν το όχημα καλείται να κινηθεί σε οριζόντια ή κάθε επιφάνεια.

Έτσι, λειτουργούν εντελώς αυτόνομα και αυτόματα, για να κρατήσουν το όχημα σταθερά προσκολλημένο σε κάθε επιφάνεια και ταυτόχρονα να εκτελέσουν τις εντολές κατεύθυνσης του χειριστή. Το VertiGo είναι πανάλαφρο χάρη στο σασί του που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και έτσι μπορεί να κινείται και να σκαρφαλώνει με την βοήθεια του… αέρα από τις δύο προπέλες του.

Απόλυτα λειτουργικό, μπορείτε να το δείτε στο video που ακολουθεί να κινείται οπουδήποτε και να το φανταστείτε ως μια πιθανή εκδοχή των αυτοκινήτων που θα οδηγούμε στο μέλλον.

VertiGo - A Wall-Climbing Robot Including Ground-Wall Transition

Best of internet