Παράταση για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Ολιγοήμερη παράταση έως τις 8 Ιανουαρίου για πληρωμή τελών κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων δόθηκε σήμερα από τον υπουργείο Οικονομικών.

Παρότι το μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών οχημάτων έχει πληρώσει ήδη τα τέλη κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση λίγων ημερών για την εξόφλησή τους και την κατάθεση πινακίδων στις ΔΟΥ. Συγκεκριμένα, η προθεσμία λήγει στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και πέραν αυτής όποιος δεν έχει καταβάλει τα τέλη, πρέπει να γνωρίζει ότι αυτά υπόκεινται σε πρόστιμο διπλάσιο του κανονικού τους ύψους. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει στις τράπεζες (και μέσω e-banking) και στα ταχυδρομεία. Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

"Το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη  κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη".

Best of internet