Ακόμα δεν βγήκε, ανακαλείται η Ferrari 488 GTB

Γιώργος Βαρίνος
Ακόμα δεν βγήκε, ανακαλείται η Ferrari 488 GTB
Ανάκληση και μάλιστα για κίνδυνο πυρκαγιάς στην 488 GTB από τη Ferrari. Το μοντέλο μόλις άρχισε να παραδίδεται στους ιδιοκτήτες του.

Στην τέταρτη κατά σειρά ανάκληση μέσα στη χρονιά προχωρά η Ferrari, αυτή τη φορά για το νεότερο μοντέλο της, την 488 GTB.

Το αυτοκίνητο, που αντικατέστησε την 458 Italia, μόλις ξεκίνησε να παραδίδεται στους πελάτες του και ειδικά για τις ΗΠΑ η εταιρεία σταμάτησε κάθε πώληση, ώσπου να αποκατασταθεί η δυσλειτουργία.

Το πρόβλημα αφορά σε σωλήνα μεταφοράς βενζίνης προς την αντλία καυσίμου, όπου το μεταλλικό του τμήμα που βιδώνει στην αντλία λόγω κακής επεξεργασίας του υλικού του πιθανώς να παρουσιάσει διαρροή.

Το ελαττωματικό ανταλλακτικό είναι της εταιρείας Dytech και μπορεί να οδηγήσει σε παρουσία ατμών καυσίμου ή σε διαρροή του ίδιου του καυσίμου στο χώρο του κινητήρα και πιθανή ανάφλεξη.

Προw το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο σχετικό συμβάν και ο άμεσος εντοπισμός του προβλήματος από τη Ferrari είναι βέβαιο ότι θα γλιτώσει τόσο την ίδια, όσο και τους ιδιοκτήτες των 488 από πολύ μεγάλο πονοκέφαλο.

Η Ferrari 488 GTB κοστίζει περίπου 220.000€ στην Ευρώπη, αποδίδει 660 ίππους και διατίθεται τόσο σε κλειστή, όσο και στην ανοιχτή έκδοση Spider.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!