Σπάνια, «του κουτιού» και...τζεϊμσμποντική!

Σπάνια, «του κουτιού» και...τζεϊμσμποντική!

Σπάνια, «του κουτιού» και...τζεϊμσμποντική!

Πόσο μπορεί να κοστίζει μία συλλεκτική BMW Z8 δεκαπενταετίας, όταν έχει λιγότερα από 1.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ του και έχει γράψει ιστορία στα χέρια του Τζέιμς Μποντ;

Eίναι σπάνια, έχει γράψει μόλις 885 χιλιόμετρα σε μία δεκαπενταετία και μία αδελφή της συμπρωταγωνίστησε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ. Ο λόγος για μία BMW Z8 του 2002, που πωλείται από τον ιδιοκτήτη της στο Φοίνιξ της Αριζόνα και είναι βέβαιο, ότι –χάρη στα προσόντα της- θα κοστίσει στον νέο ιδιοκτήτη της μία περιουσία. Φημολογείται μάλιστα, ότι το σπάνιο ρόουντστερ, από το οποίο έχουν κατασκευαστεί συνολικά μόλις 5.703 μονάδες, θα πωληθεί ίσως και πάνω από το διπλάσιο της τιμής των 120.000 ευρώ, που κόστιζε καινούρια στις ΗΠΑ.
Το σπορ μοντέλο της βαυαρικής μάρκας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το 1997 ως ένα πρωτότυπο που δεν θα έβγαινε στην παραγωγή. Η απήχηση που είχε όμως στον κόσμο, υποχρέωσε τη BMW να αλλάξει απόφαση και να προχωρήσει στην περιορισμένη παραγωγή του.

Για την κίνηση του αυτοκινήτου φροντίζει ένας V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,9 λίτρων, με απόδοση 400 ίππων. Προέρχεται από την M5 της εποχής (E39) και χαρίζει στο διθέσιο ρόουντστερ καταιγιστικές επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Οι φίλοι του κινηματογράφου ίσως το θυμούνται ως ένα από τα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ, καθώς συμπρωταγωνίστησε με τον Πιρς Μπρόσναν στην ταινία ''The World Is Not Enough'' (Ο κόσμος δεν είναι αρκετός) του 1999.

Στο τέλος του βίντεο που ανεβάσαμε, βλέπουμε τη Ζ8 να καταρρίπτει με πύραυλο ένα ελικόπτερο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να κόβεται στα δύο και να καταστρέφεται στα χέρια του Βρετανού πράκτορα 007 (όπως δυστυχώς σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα του Μποντ).

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μάλιστα και σύστημα... αυτόνομης οδήγησης χειριζόμενο από το κλειδί, καθώς και πολλά, ευφάνταστα αξεσουάρ.

The World is Not Enough Movie CLIP - Helicopter Saw (1999) HD

Best of internet