«Επικίνδυνο για τη Ferrari να δώσει κινητήρες στη Red Bull»

Νίκος Τσιώκος
«Επικίνδυνο για τη Ferrari να δώσει κινητήρες στη Red Bull»
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε εξήγησε ότι θα ήταν επικίνδυνο για την ανταγωνιστικότητα της Ferrari να παρέχει με κινητήρες τη Red Bull.

Όταν υπήρξε το «διαζύγιο» με τη Renault, που τελικά δεν ήταν οριστικό, η Red Bull... χτύπησε πόρτες για την παροχή κινητήρων το 2016. Μία εξ' αυτών ήταν και της Ferrari, όμως οι «κόκκινοι ταύροι»... έφαγαν άκυρο. Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε εξήγησε τον λόγο που έγινε αυτό τονίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν επικίνδυνο για την ανταγωνιστικότητα της Scuderia.

«Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κάποιες αβεβαιότητες και να γεφυρώσουμε την τεχνολογική διαφορά. Οπότε το να δώσουμε μία ισάξια μονάδα ισχύος σε μία ομάδα που έχει την τεχνική ικανότητα στον σχεδιασμό του σασί θα ήταν επικίνδυνο για την ανταγωνιστικότητα της Ferrari. Η βασική μου δεύσμευση είναι να στηρίξω και να προστατεύσω τη Ferrari.

Δε μ' ενδιαφέρει να κερδίσουμε τη Mercedes με τη Red Bull. Θέλω η Ferrari να κερδίζει. Ξέρουμε ότι οι ικανότητες της Red Bull είναι καλές, μας διέσυραν με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τα πρωταθλήματα που κέρδισαν», είπε ο πρόεδρος της ομάδας του Μαρανέλο. Τελικά, η RB συνέχισε με τη Renault, με την οποία έχει συμβόλαιο και για το νέο έτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!