Πίσω κίνηση στη νέα Alfa Romeo Giulietta

Πίσω κίνηση στη νέα Alfa Romeo Giulietta

Πίσω κίνηση στη νέα Alfa Romeo Giulietta

Η επόμενη γενιά της μικρής – μεσαίας Alfa Romeo, της Giulietta, θα έχει το πλαίσιο της Giulia και την κίνηση πίσω, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλμπέρτο Ντιλίλο, υπεύθυνου σχεδίασης επιβατικών αυτοκινήτων του FCA Group, η επόμενη γενιά της μικρής – μεσαίας Giulietta θα χρησιμοποιεί μια κοντύτερη έκδοση του πλαισίου της μεσαίας Giulia, με στόχο φυσικά τη μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής.

Η αναμενόμενη Giulia έχει κίνηση στους πίσω τροχούς, γεγονός που σημαίνει ότι και η νέα Giulietta, που προγραμματίζεται να παραχθεί το 2017, θα έχει την ίδια μηχανολογική συγκρότηση. Σε μια περίοδο που ακόμα και παραδοσιακά ονόματα στο χώρο της πίσω κίνησης, όπως οι Mercedes και BMW, παρουσιάζουν τα συμπαγή μοντέλα τους με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η Alfa Romeo φαίνεται να θέλει να κάνει την έκπληξη και να δώσει έντονο σπορ, εκτός από premium, χαρακτήρα στο νέο της μοντέλο.

Με την δυνατότητα μετάδοσης στους πίσω τροχούς, δεδομένες πρέπει να θεωρούνται και τετρακίνητες εκδόσεις, ώστε η Alfa Romeo να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες γρήγορες προτάσεις της Audi, της BMW και της Mercedes, των οποίων τα κορυφαία συμπαγή μοντέλα (S3, M135 και A AMG αντίστοιχα) προσφέρουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Για το 2016 η Giulietta αναμένεται να δεχθεί ένα facelift που θα φέρει την αισθητική της πιο κοντά σε αυτή της Giulia, ενώ η παρουσία του εντελώς νέου μοντέλου τοποθετείται στο τέλος του 2017, ώστε να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα. 

Best of internet