Βολφ: «Κάνουμε κακό στη Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Βολφ: «Κάνουμε κακό στη Formula1»
Μέχρι και ο Τότο Βολφ παραδέχτηκε ότι η κυριαρχία της Mercedes χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός κάνει κακό στη Formula1.

Αφού τα... σάρωσε όλα η Red Bull, ήρθε η σειρά της Mercedes να κυριαρχήσε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός. Κάτι που βλάπτει το άθλημα που λέγεται Formula1, όπως παραδέχτηκε και ο Τότο Βολφ μιλώντας στην Daily Mail.

Ο ισχυρός άνδρας των «ασημί βελών» τόνισε πως έτσι μία ομάδα και εταιρεία γίνεται... κόκκινο πανί για τους αντιπάλους και ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρχουν πολλαπλοί νικητές και όχι να χαίρεται ο ένας με τη μιζέρια του άλλου. «Η κυριαρχία μας κάνει κακό στη Formula1. Έτσι είναι. Κάνει βαρετούς τους αγώνες. Γίνεται προβλέψιμο το αποτέλεσμα.

Το άθλημα χρειάζεται πολλαπλούς νικητές. Να κερδίζει και ο πιο αδύναμος. Τη στιγμή που γίνεσαι κυρίαρχη δύναμη, υποφέρεις εσύ και η εταιρεία σου. Γίνεσαι η σκοτεινή πλευρά. Αυτό έγινε και με τη Red Bull. Μπήκαν στο άθλημα και βούτηξαν στην πίσταν, όταν τερμάτισαν τρίτοι στο Μονακό με τον Κούλθαρντ.

Ήταν αμφισβητήσιμοι και είχαν ένα υπέροχο όνομα. Όμως, αφού κέρδισαν τέσσερις σερί τίτλους, εξελίχθηκαν σε μία όχι και τόσο συμπαθή εταιρεία. Οπότε η κυριαρχία μας κάνει κακό στη Formula1 και σ' εμάς, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παραμείνεις ταπεινός, να κρατήσεις και τα δύο πόδια στο έδαφος αναγνωρίζοντας ότι αυτές είναι ξεχωριστές περιπτώσεις και πως τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά στο μέλλον. Απλά πρέπει να απολαύσεις τη στιγμή. Ζούμε σ' έναν κόσμο που ο καθένας αισθάνεται πιο χαρούμενος με τη μιζέρια του άλλου.

Αυτό είναι λάθος. Τότε γίνεσαι κι εσύ δυστυχισμένος και αυτό σου γυρνάει σαν μπούμερανγκ. Αν συνεχιστεί αυτή η κυριαρχία, θα πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω για μη γίνουμε ο εχθρός και πώς θα βοηθήσουμε το σόου», ανέφερε ο Γερμανός, που δείχνει πρόθυμος να επανφέρει τον ανταγωνισμό στο σπορ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!