Μάγκνουσεν: «Ήταν έτοιμος να αποσυρθεί ο Μπάτον το 2014»

Μάγκνουσεν: «Ήταν έτοιμος να αποσυρθεί ο Μπάτον το 2014»

Μάγκνουσεν: «Ήταν έτοιμος να αποσυρθεί ο Μπάτον το 2014»

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν αποκάλυψε πως ο Τζένσον Μπάτον ήταν έτοιμος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα τέλη του 2014 και ότι από τη McLaren του είχαν εξασφαλίσει θέση για το 2015.

Έτοιμος να πει «αντίο» στη Formula1 φαίνεται πως ήταν στο τέλος του 2014 ο Τζένσον Μπάτον. Μάλιστα, ο Βρετανός είχε ετοιμάσει και ένα ξεχωριστό κράνος, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Κέβιν Μάγκνουσεν στην εφημερίδα της πατρίδας του Ekstra Bladet.

Ο Δανός τόνισε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 ήταν έτοιμος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πως από τη McLaren είχαν πει στον ίδιο ότι έχει εξασφαλισμένη θέση για το 2015 (στο πλευρό του Φερνάντο Αλόνσο). «Μου είπαν ότι ήταν δική μου η θέση για το 2015.

Γι' αυτό δεν ανησυχούσα. Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πότε ήταν, όμως ήταν προς το τέλος της σεζόν. Ο Τζένσον είχε τους δύο καλύτερους αγώνες στο φινάλε, αλλά επίσης είχε κρεμάσει φωτογραφίες από την καριέρα του στο δωμάτιό του. Είχε έτοιμο ένα κράνος, που έγραφε ''αντίο''.

Έτρεχε μόνο για διασκέδαση και απόλαυσε τους δύο τελευταίους αγώνες (του 2014) χωρίς άγχος ή πίστα πιστεύοντας 100% ότι είχε τελειώσει από τη Formula1. Είναι ένας από τους καλύτερους και δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό μεταξύ μας. Είμαστε στο ίδιο άθλημα και αγωνιζόμαστε για τις ίδιες θέσεις.

Του έχω απόλυτο σεβασμό. Ξέρω γιατί πήρε τη θέση και δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ μας», ανέφερε ο 23χρονος πιλότος. Τελικά, όχι μόνο έμεινε ο Μπάτον για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά ανανέωσε και για το 2016, ώστε να συμπληρώσει 17 χρόνια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Best of internet