Η βασίλισσα της ερήμου (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η βασίλισσα της ερήμου (video)
Μια γυναίκα στο ράλι Ντακάρ δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά όταν αυτή οδηγεί μοτοσικλέτα και το 2015 κατέκτησε την 9η θέση της γενικής κατάταξης.

Η σκληρότητα του ράλι Ντακάρ είναι απίστευτη, ειδικά για τους οδηγούς μοτοσικλετών που οδηγούν επί χιλιάδες χιλιόμετρα στο χώμα και στην άμμο, κάτω από τον καυτό ήλιο για 14 ολόκληρες ημέρες. Μια πραγματική σύγχρονη Οδύσσεια, όπου η αντοχή του ανθρώπου και της μηχανής είναι κεφαλαιώδους σημασίας και μόνο ο τερματισμός ένας άθλος.

Σε αυτές τις συνθήκες που καταβάλλουν ακόμα και τους πιο σκληροτράχηλους άντρες, μια Ισπανίδα αναβάτρια, η Λάια Σανθ, κατάφερε πέρυσι να τερματίσει στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και να διακριθεί εκεί που κορυφαίοι οδηγοί αποτυγχάνουν. Φέτος, με την υποστήριξη της Seat, η Σανθ προετοιμάστηκε σκληρά ώστε να συνεχίσει την επιτυχία της, με πρόγραμμα εντατικής προπόνησης έξι ωρών την ημέρα στο γυμναστήριο και στις χωμάτινες διαδρομές.

Στο video που ακολουθεί η κάμερα παρακολουθεί μια τυπική ημέρα προετοιμασίας της Ισπανίδας πρωταθλήτριας, της οποίας το απόφθεγμα είναι «αν έχεις τη θέληση, έχεις και τη δύναμη». Εμείς δεν έχουμε παρά να υποκλιθούμε στο ταλέντο και στο πείσμα της και να της ευχηθούμε να έχει έναν ασφαλή και όμορφο αγώνα στις ειδικές της Αργεντινής και της Βολιβίας όπου πραγματοποιείται το Ντακάρ του 2016, από τις 2 έως και τις 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!