Στο σφυρί το VW Jetta του Fast & Furious

Γιώργος Βαρίνος
Στο σφυρί το VW Jetta του Fast & Furious
Ο οίκος Barrett – Jackson θα ξεκινήσει τις δημοπρασίες του 2016 με ένα διάσημο αυτοκίνητο, το VW Jetta από την ταινία Fast & Furious 1.

Το VW Jetta που βλέπετε στις εικόνες πολλοί από εσάς ίσως το θυμάστε να συμμετέχει στην πρώτη ταινία της σειράς The Fast and The Furious που βγήκε στις αίθουσες το 2001.

Το μοντέλο του 1995 ήταν του αυτοκίνητου Τζέσε, κατά κόσμον Τσάντ Λίντμπεργκ, το οποίο μάλιστα το σενάριο της ταινίας ήθελε να χάνει σε μια απελπισμένη κόντρα. Σήμερα το αυτοκίνητο ανήκει στον ηθοποιό Φράνκι Μιούνιζ και δημοπρατείται από τον οίκο Barrett – Jackson σε άγνωστη τιμή.

Παρά το αγριεμένο παρουσιαστικό του τόσο εξωτερικά, όσο και στο χώρο του κινητήρα, το Jetta είναι μηχανολογικά όπως βγήκε από το εργοστάσιο, με δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα 115 ίππων και αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Αργό δηλαδή, ωστόσο συλλεκτικό και διάσημο, το Jetta έχει έναν ακόμα άσσο στο μανίκι του για να κάνει τον οποιοδήποτε συλλέκτη να το προτιμήσει και να πληρώσει αρκετές χιλιάδες, ίσως και δεκάδες χιλιάδες δολάρια, για να το αποκτήσει: Στην πίσω αεροτομή έχει την υπογραφή του πρόωρα χαμένου πρωταγωνιστή Πολ Γουόκερ, του οδηγού του στην ταινία Τσαντ Λίντμπεργκ και του σκηνοθέτη Ρομπ Κοέν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!