Μέσα στο Volvo S90 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μέσα στο Volvo S90 (video)
Η νέα πολυτελής λιμουζίνα της Volvo, η S90, αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα, την τεχνολογία και την εργονομία του εσωτερικού της σε ένα νέο video.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Volvo δημοσιοποίησε εικόνες και τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας της πολυτελούς λιμουζίνας, της S90, που θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, στις ΗΠΑ, από 11-24 Ιανουαρίου 2016.

Από μηχανολογική άποψη κορυφαία έκδοση του νέου μοντέλου θα είναι η T8 AWD plug in hybrid η οποία διαθέτει δίλιτρο τετρακύλινδρο twin turbo κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό κινητήρα που παρέχει κίνηση στους πίσω τροχούς. Το υβριδικό μοντέλο έχει μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 407 ίππων αλλά μόλις… 1,9 λίτρα μέση κατανάλωση και εκπομπές CO2 στα 44 γρ./χλμ. Εντυπωσιακά μεγέθη για ένα αυτοκίνητο που θα ξεπερνάει σε βάρος του 2 τόνους, ενώ επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι θα μπορεί να κινείται αμιγώς ως ηλεκτρικό για απόσταση 45 χιλιομέτρων μετά από μια πλήρη φόρτιση.

Η δεύτερη έκδοση του S90 με κινητήρα βενζίνης, η Τ6, θα διαθέτει επίσης δίλιτρο τετρακύλινδρο twin turbo κινητήρα με ισχύ 320 ίππους και μετάδοση της κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αυτές οι δύο κορυφαίες εκδόσεις θα έχουν στάνταρ μόνο το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Λίγο πιο κάτω από άποψη ισχύος αλλά όχι κυβισμού βρίσκονται οι εκδόσεις με δίλιτρο κινητήρα turbo diesel και τον κωδικό D5 και D4 για απόδοση ισχύος 235 και 190 ίππων αντίστοιχα. Μάλιστα ο κινητήρας D5 λανσάρει μια πολύ έξυπνη νέα καινοτομία για τη μείωση της υστέρησης απόκρισης του turbo, με άμεσο ψεκασμό κρύου αέρα υπό πίεση στην εισαγωγή του, όταν ο οδηγός πατήσει απότομα το γκάζι απαιτώντας τη μέγιστη επιτάχυνση. Η περίσσεια οξυγόνου του κρύου αέρα δίνει μια άμεση ώθηση ισχύος η οποία, όπως υποστηρίζει η Volvo είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και την ονομάζει PowerPulse.

Μετά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, η Volvo με αυτό το video μας αποκαλύπτει την κορυφαία ποιότητα, τη σουηδική αισθητική, την αφαιρετική σχεδίαση και την άριστη εργονομία του εσωτερικού της S90.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!