Έτοιμη για το Dakar η Peugeot (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έτοιμη για το Dakar η Peugeot (video)
Με το νέο 2008 DKR και τα χρώματα της Red Bull η Peugeot κατεβαίνει στη μάχη του δυσκολότερου αγώνα με τέσσερις διεκδικητές.

Τα τέσσερα εργοστασιακά 2008 DKR της ομάδας Peugeot - Total θα οδηγήσουν οι Σάινθ, Πετερανσέλ, Ντεσπρέ και ο για πρώτη φορά συμμετέχων στο θεσμό αλλά εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC, Σεμπαστιέν Λεμπ. Στόχος είναι φυσικά να σπάσει η παντοκρατορία της Mini τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι αυτή που κερδίζει επί σειρά ετών.

Το ρόστερ της Peugeot, εξαιρουμένου του πρωτοεμφανιζόμενου Loeb που ότι χάνει σε απειρία το έχει σε ικανότητα, είναι πολύπειρο στο Ντακάρ, με τον Σάινθ να έχει 9 συμμετοχές, τον Ντεσπρέ 16 και τον Πετερανσέλ 27!

Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει σημαντικά για το 2016 και έχει δοκιμαστεί εντατικά μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Μεγαλύτερο, πιο φαρδύ, με χαμηλότερο κέντρο βάρους, νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, ελαφρύτερους τροχούς μαγνησίου και 350 ίππους από τον τρίλιτρο V6 turbo diesel κινητήρα, το νέο Peugeot 2008 DKR είναι πλέον έτοιμο να διεκδικήσει τη διάκριση.

Το φετινό Ντακάρ αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου με την τελετή εκκίνησης, ενώ η πρώτη ειδική πραγματοποιείται στις 3 Ιανουαρίου. Μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα στις εξοντωτικές εκτός δρόμου ειδικές διαδρομές που περνούν από την Αργεντινή και τη Βολιβία, ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 16 Ιανουαρίου. Ήδη οι περισσότερες ομάδες έχουν φτάσει ή είναι καθ’ οδόν προς την Αργεντινή και συγκεκριμένα στο Μπουένος Άιρες, όπου την Πέμπτη στις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!