Χειρισμός αυτοκινήτου στη νοηματική

Χειρισμός αυτοκινήτου στη νοηματική

Χειρισμός αυτοκινήτου στη νοηματική

Μια νέα τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να χειριζόμαστε τα συστήματα του αυτοκινήτου μόνο με την κίνηση των χεριών θα λανσάρει σύντομα η BMW.

Στη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας στις ΗΠΑ, η BMW θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που ονομάζει Vision Car και θα είναι φορέας της τεχνολογίας AirTouch.

Την είδηση ανακοίνωσε η BMW με μια πολύ σκοτεινή και αποσπασματική εικόνα, που φήμες θέλουν να είναι η ανοιχτή έκδοση ενός i8. Το οποίο θα διαθέτει ένα εντελώς νέο και φουτουριστικό σύστημα επικοινωνίας, που θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να χειρίζεται τις περισσότερες παραμέτρους λειτουργίας του αυτοκινήτου με την κίνηση των χεριών. «Άγγιγμα στο αέρα» λοιπόν θα είναι ο νέος τρόπος με τον οποίο οι οθόνες του πρωτότυπου Vision Car θα αντιλαμβάνονται τις εντολές του οδηγού και θα τις εκτελούν.

Χάρη σε μια νέα τεχνολογία καμερών 3d, το νέο αυτό σύστημα που λανσάρει η BMW θα αναγνωρίζει την κινήσεις σε όλες τις διαστάσεις και με τη βοήθεια ενός πιεστικού διακόπτη, που θα βρίσκεται στο τιμόνι για να δίνει το ΟΚ στην εμφάνιση των διαφόρων μενού, θα κάνει τη ζωή του οδηγού πολύ πιο εύκολη.

Η νέα αυτή δυνατότητα που εμφανίστηκε αρχικά στα video παιχνίδια και ονομάζεται gesture control (χειρισμός με κίνηση των χεριών) υπάρχει ήδη στα μοντέλα της νέας σειράς 7, εδώ όμως μιλάμε για την επόμενη γενιά του συστήματος που θα είναι πολύ πιο εργονομικό και ικανό να αντιλαμβάνεται πολύπλοκες κινήσεις. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να επικοινωνούμε με το αυτοκίνητό μας στη νοηματική. 

Best of internet