Ηλεκτρική Corvette Stingray από την GM

Γιώργος Βαρίνος
Ηλεκτρική Corvette Stingray από την GM
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η GM σκοπεύει να παρουσιάσει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση της Corvette Stingray, ως απάντηση στην Tesla αλλά και στις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν supersport ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Σύμφωνα με το περιοδικό ‘’Car and Driver’’, η General Motors κατοχύρωσε τα δικαιώματα του ονόματος «E-Ray» και το πιο πιθανό σενάριο είναι να παρουσιάσει σε ένα από τα επερχόμενα σαλόνια αυτοκινήτου, μια ηλεκτρική ή Plug-in υβριδική έκδοση της Corvette Stingray, του κορυφαίου made in USA supercar. Παραδοσιακά, όλες οι Corvette εφοδιάζονται με μεγάλους V8 βενζινοκινητήρες, αλλά αυτό θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια και θα ξεκινήσει στο Μπόουλινγκ Γκριν του Κεντάκι, η κατασκευή «πράσινων» Stingray. Είναι γεγονός, πως από τον όμιλο GM λείπει ένα τέτοιο ηλεκτρικό μοντέλο, σπορ προδιαγραφών, ώστε να αντιμετωπίσει την αρμάδα των Tesla, τη BMW i8, το νέο Honda NSX και την ηλεκτροκίνητη Porsche E, η οποία θα λανσαριστεί το αργότερο έως το 2019. Δεν έχει πάντως αποσαφηνιστεί, αν θα εφοδιαστεί η μελλοντική Corvette «E-Ray» (αποκλειστικά) με ηλεκτροκινητήρες ή αν θα προτιμήσει η μητρική GM τη λύση της Plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Είναι βέβαιο πως η GM γνωρίζει σε βάθος τα μυστικά της ηλεκτροκίνησης, καθώς είχε λανσάρει ήδη τη δεκαετία του 90 το εξαιρετικά πετυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο EV1, ενώ και η γκάμα της αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει δύο αντίστοιχα μοντέλα με το GM Volt και το Chevrolet Spark EV.

Για την ώρα, η GM δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, μία ένδειξη για την πράσινη στροφή της Corvette θα μπορούσε να αποτελεί η πρόσφατη ανακοίνωση των Αμερικανών, πως θα επενδύσουν 44 εκατομμύρια δολάρια στην αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής της στο Μπόουλινγκ Γκριν του Κεντάκι. Τμήμα του συγκεκριμένου ποσού, προορίζεται για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου φωτοβολταϊκών πάνελ, που θα προμηθεύουν την αναγκαία ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή 850 Corvette.

Στο πλαίσιο μίας τέτοιας επένδυσης η κατασκευή «πράσινων» Corvette Stingray θα ταίριαζε απόλυτα στην φιλοσοφία ενός μοντέλου «E-Ray»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!