Αλλαγές φέρνει στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης η Toyota

Γιώργος Βαρίνος
Αλλαγές φέρνει στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης η Toyota
Ετοιμάζεται να μπει δυνατά στο παιχνίδι της αυτόνομης οδήγησης η Toyota, με ένα επαναστατικό σύστημα που θα συλλέγει δεδομένα από τους ίδιους τους οδηγούς.

Αυτή τη στιγμή πολλές εταιρείες αυτοκινήτων σχεδιάζουν αυτόνομα αυτοκίνητα που βασίζουν τη συλλογή πληροφοριών για το δρόμο, από διάφορες κάμερες και αισθητήρες πάνω στο αυτοκίνητο. Η Toyota θέλει να χαράξει δικό της δρόμο στην εξέλιξη των αυτόνομων συστημάτων, αλλάζοντας τον τρόπο που θα λαμβάνει πληροφορίες το όχημα. Τα δεδομένα που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να κινηθεί, θα συλλέγονται από τους ίδιους τους οδηγούς.
Οι πληροφορίες μαζί με τα δεδομένα θα τοποθετηθούν σε ένα νέο σύστημα software.
Τα δεδομένα θα στέλνονται στα κέντρα πληροφοριών της Toyota, όπου εκεί θα δημιουργούνται χάρτες υψηλής ακρίβειας. Οι χάρτες θα βασίζονται στις πληροφορίες από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που οδηγούμε θα μάθει τα αυτόνομα οχήματα πώς να κινούνται στους δρόμους.
Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θέλει να κάνει την συγκεκριμένη τεχνολογία πιο ασφαλή, καθώς θα συνδυάζει τους ψηφιακούς χάρτες με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από το δρόμο για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!